Olika beläggningar på bepansrade kabel

Olika beläggningar på bepansrade kabel

Bepansrade kabel används när interna kablar kan utsättas för yttre krafter som kunde skada eller skära igenom kablarna. Det finns två grundläggande typer av beläggning tillämpas på bepansrade kabel, men varje typ har också många undergrupper lämpar sig för olika applikationer. Även kablar med kabelhölje har industriella applikationer, används det också till foder El underground till ditt hem. Det är nödvändigt att använda bepansrade kabel om du tänker koppla en kabel från ditt hem till en yttre byggnad, till exempel ett garage, alltför.

AC-kabel

AC betyder helt enkelt armored kabel. Beläggningen består av antingen sammanvävda aluminium eller stål flätor eller en kontinuerlig samverkande spole av yttre metall hölje. Den senare är starkare, men kanske inte så flexibla. Inuti den bepansrade beläggningen är en interiör limning tråd som är sammankopplade med den yttre beläggningen och grunden för säkert jordning kabeln. AC-kabel måste följa alla nationella elektriska kod (NEC) specifikationer.

MC kabel

MC innebär metall-klädda. Den är vanligen tillverkad av aluminium eller stål, men den kan vara sammansatt av koppar. Beläggningen är gjord med en kontinuerlig spole av samverkande metall, liknande AC, men starkare. Det kan också ha en slät överdrag eller en korrugerad effekt. En annan skillnad gäller jordning skyddet; MC kabel har en separat gröna inre isolerad grundstötning dirigent och fungerar i kombination med yttre MC beläggning som ger jordanslutningen. MC kabel måste uppfylla alla NEC specifikationer.

AC användningsområden

AC-kabel är lämplig för intern användning där extra skydd till de interna kablarna är nödvändigt. AC-kabel har dock användningsbegränsningar. Det är exempelvis inte lämplig för tjänsten entré applikationer, såsom från och med makt leverans Polen till ditt hem, om inte kabeln är innehållet insida en kanal. Det är inte certifierad för våta eller fuktiga miljöer, eller där det är sannolikt att utsättas för fysiska skador, utan att ha en förstärkt conduit. AC-kabel används för inre kopplingar och industriella, där kablar är ofta fasta längs inre väggar och kan ses.

MC användningsområden

MC-kablar har en högre specifikation än AC kablar och kan användas i industri-, hälso- och de flesta inhemska miljöer. Begränsningar gäller fortfarande, såsom underjordiska kablage, om det inte har en skyddande plast beläggning över metallen som skyddar mot fukt och väta. MC kabel är allmänt passande att bära högre ampere än AC och ofta har mer inre ledningar, vilket gör den lämplig för multi-purpose kablage.