Naturliga sättet att rengöra trägolv

Naturliga sättet att rengöra trägolv

Trägolv bidra en blick av elegans till ditt hem; den enda nackdelen är att det är mycket märkbar när de blir smutsiga. Nyckeln till att ha trevligt, rena trägolv är att vara flitig. Rengöring med kemikalier kan vara skadligt för husdjur och små barn, och de senaste kommersiellt inköpta golvrengöringsmedel kan skada din plånbok. Rengöring av trägolv naturligtvis är mycket enklare, säkrare och billigare.

Daglig skötsel och rengöring

Små smutspartiklar kan gnugga över trägolv agerar nästan som sandpapper, så måste du hålla koll på dina golv vård för att skydda dem. Sopa golven dagligen för att eliminera lös smuts och skräp som kan skada ditt golv. Placera en matta av dörrar som leder utåt så att människor kan torka bort sina skor att undvika spårning smuts i. Tänk på att skaka ut mattor ofta.,Följ dina svepande insatser med en damm mop. Om golven inte är för smutsig, kan du använda damm mop ensam utan för att sopa. Damm mop kan plocka upp små dammpartiklar som din kvast missas.

Rensa upp spill omedelbart med en ren trasa eller handduk. Fukt är inte bra för trägolv och kan tänja styrelser, orsakar skador som lätt inte kan fastställas. Rensa alla klibbiga områden med en ren fuktig trasa och torka med en ren torr handduk att torka bort överflödig fukt.

Rengöring sällskapsdjur fläckar

Om din sällskapsdjur har en olycka, rensa upp med hushållspapper omedelbart. Om du har en fläck att brottas med, ser det värre än det egentligen är. Innan du tar på projektera av slipning och fordonsreparationslackering ditt golv att få ut, prova väteperoxid.

En billig flaska 3 procent väteperoxid som du köper din lokala livsmedelsbutik, en gammal trasa och lite plastfolie kunna lösa problemet helt enkelt. Fukta trasan med väteperoxid och vrid ur den. Placera tyget direkt på fläcken och täck den med plastfolie att hålla den från att torka för snabbt. Placera en bok eller något tungt ovanpå det trycka trasan fast i fläcken. Kolla på området i två till tre timmar. Om tyget är mörkt och fläcken är fortfarande kvar, ändra den ut för en ny trasa indränkt i väteperoxid och börja om. Hålla gör detta tills fläcken är borta.

Rengöring av golvet

Om golvet har fått smutsiga och svepande och damm-moppning är inte klippa det längre, måste du ge det en mer grundlig rengöring. Kanske är en av de bästa naturliga rengöringsmedel för trägolv svart te.

Koka en kvart av vatten med två tepåsar i några minuter. Ta bort grytan från värmen och låt det svalna innan du tar ut tepåsar. Doppa en mjuk ren trasa i lösningen och vrid den väl ut. Torka golven med trasan, skölja det ut efter behov. Använd en ren torr trasa för att rengöra upp resterande fukt när du är klar.