Naturliga alger borttagning

Om vattnet i din fontän eller damm gradvis förvandlas från tydliga och öppna till grönt och ogenomskinlig, har du förmodligen en alger problem. Även om de fotosyntetiska organismerna styrs enkelt med biocider och kemikalier, är det bästa tillvägagångssättet och prevention en naturlig en som inte använder användning av starka kemikalier. Syfta till att ta bort alla algerna från vattnet och minska de villkor som ökar mottagligheten för den gröna invader tillväxt. Naturliga produkter och vissa armbåge fett kommer att hålla din damm eller fontän mousserande och fri från alger.

Instruktioner

•Collect och kasta loss alger med hjälp av en damm netto. Sätt in nätet i vattnet och skjut den över för att samla så mycket flytande alger som möjligt. Dra ut klumpar av alger från sidorna av dammen med en behandskade hand. Snurra lös filament manuellt, med hjälp av en rake eller borste.

•Förbered en naturlig damm behandling, enligt tillverkarens anvisningar, i en vattning kan. Behandlingar som innehåller korn halm är säkra för användning i fiskdammar. Späd pulveriserad eller koncentrerad formuleringen i damm vatten, inte kranvatten.

•Pour den beredda lösningen över dammen så du täcker hela ytan. Pulveriserad form gör inte helt lös i en vattenkanna, så agitera kristallerna omedelbart efter stänk i dammen. Korn halm förmultnar alger i dammen och orsakar klumpar att flyta till ytan. Rake ut döda eller rubbas klumpar från vattnet varje dag.

•Ta bort alger som växer på en fontän eller väggarna i en pool eller dammen med en gammal tandborste doppad i vit vinäger. Gnida ytan av struktur med borste för att avlägsna alger och fläckar. Hålla blötläggning borsten på penseln i vinäger.

Tips & varningar

  • Även om Alger dö naturligt på vintern, sporer kvar vilande i vattnet och återföds ständigt under våren. Starta korn halm behandling igen i början av våren att förhindra ett nytt utbrott.
  • Alger frodas i solljus, så Överväg att installera en skugga struktur som en pergola över dammen eller plantera höga växter runt kanterna. Vegetabiliska färgämnen som gör vattnet mörkare utan att skada innehöll fisk är effektiva i att kontrollera algtillväxt.
  • Ändras ofta vatten i ett akvarium, och rengör damm utrustning och stenar, att minska de nödvändiga villkoren för harbor algtillväxt.
  • Undvik alltför utfodring din fisk, eftersom deras avfall i en damm ökar chanserna för algtillväxt.