När ska man plantera en röd lönn i zon 6?

När ska man plantera en röd lönn i zon 6?

De idealiska plantering tiderna för träd, buskar och perenner i zon 6, där temperaturer normalt inte faller under 10 grader Fahrenheit, är våren och falla. Detta innefattar Acer rubrum röd lönn, ett inhemska träd som ofta används i landskapsarkitektur på grund av dess spektakulära höstfärger blad. Vår och höst är aktiva växer tiden för växter i zon 6 men har inte brännhet sommarhettan. När planteras under svalare temperaturer, kan träd lägga sin energi i att etablera sig i stället för hantering miljöpåfrestningar.

Plantering

Ordentlig plantering tekniken är avgörande för att säkerställa långsiktig lönsamhet och hälsa i trädet. Välj en frisk planta från en ansedd växt plantskola. Kontrollera att ingen dör tillbaka finns på tips och topparna på grenarna och Barken inte har några synliga skador. Träd från plantskolan är balled och burlapped eller odlas i en behållare.

Gräva ett hål på minst tre gånger diametern på jordklumpen och dess exakta djup. Området där roten möter stammen bör vara 1 tum ovan jord. Placera ett träd med en burlapped roten bollen i hålet. Stabilisera trädet genom att placera en eller två shovelfuls av jorden runt botten av jordklumpen. Skär och ta bort eventuella wire och rep. Om det är insvept i naturlig säckväv, kommer säckväv sönder med tiden. Om det är vinyl säckväv, ta bort den. Se till att inte skada rötterna. Stabilisera och räta ut trädet. Back-fylla hålet med rika jord eller kompost och företaget ner i jorden. Vatten bra. För ett träd som vuxit i en behållare, försiktigt ta bort trädet och placera i hålet. Försiktigt räta ut alla rötter som växer i form av potten.

Befruktning

Att ge en bra bas av kompost när plantera trädet kommer att ständigt mata näringsämnen till trädet. Om det inte finns kompost gödsla röd lönn med en långsam frisättning gödselmedel medan det är att bli etablerad. Mata den med en balanserad 10-10-10 gödselmedel varannan vecka under de första två månaderna och sedan varje månad därefter. Sluta mata trädet en månad före den först frost, och mata inte det på vintern medan trädet är vilande.

Underhåll

Den röda lönn kräver ingen beskärning såvida den har skadats. Det har naturligtvis rund krona med några sorter med en något pyramidal form. Fastställande av ett lager av kompostmaterial, hjälper 2 till 3 inches djup, på årsbasis hålla ogräset nere, behålla fukt i marken och hålla marken under trädet svalare under varma sommarmånaderna.

Liggande sorter

Två röda lönn sorter med utmärkt hösten bladverk är '' röd solnedgång '' och '' oktober ära.'' Båda dessa varianter kan planteras i zon 6 och har ljusa falla lövverk med röda och orange färgade blad. De når ca 50 fot i höjd.