När ska man plantera en Iowa trädgård

När ska man plantera en Iowa trädgård

Frysning vintertemperaturer hålla Iowa trädgårdsmästare från plantering tidigt. Trädgårdsmästare också måste vara medvetna om den snabbt närmar sig sommar väder och undvika sena planteringar som lämnar cool-säsong grödor mottagliga för döende.

Tidsram

För våren trädgårdar, plantera cool-säsong grödor som sallad och rädisor i slutet av mars eller början av April. Vänta till mitten av April för broccoli, blomkål och vitkål att undvika för tidig utveckling i markens temperatur på mindre än 50 grader Fahrenheit. Plantera varm-säsong grönsaker ca två veckor efter sista frost, som infaller runt mitten av April, beroende på platsen i Iowa. Plantera cool-säsong grönsaker i mitten av juli, undvika varma-säsong grödor.

Betydelse

Plantering före slutet av mars lämnar grönsaker mottagliga för sent kall snaps, orsakar långsam groning och tillväxt på grund av låg marken temperaturer. Den första höst frosten i Iowa anländer sent September-mitten av oktober. Plantera grönsaker för sent på säsongen också sätter dem i en utsatt situation, att riskera chansen av kallt väder innan frukterna mognar.

Tips

Istället för att plantera tidigt och riskera kalla skador, välja tidigt mognande sorter av grönsaker för din trädgård. Till exempel röd Norland potatis, våren jätte tomater och Aztec sockermajs.