När ska man plantera blommande hyacinter?

När ska man plantera blommande hyacinter?

Många väljer att plantera hyacinter för doftande blom och mångfald av färger. Plantorna kräver regelbunden vård att producera vaxartad täta blommor, men takt så relativt lättodlad. Med sorter som inkluderar enkel-, dubbel- och multiflora hyacinter, de blommar på våren och nå 6 till 12 inches i höjd.

Hyacinth lökar

Hyacinter blommar från mars till April, innan han blev vilande på sommaren. Hösten ger optimala förhållanden för plantering lökar, i mark eller i behållare, i sandig jord som dränerar väl. Plantera varje lampa 6 till 8 inches djupt och 4 till 8 inches isär i ett soligt till ljus-skugga område.

Plantering inne

Plantera en inomhus hyacint i en kruka eller behållaren kräver värmebehandlad lökar. Placera växterna i ett mörkt och torrt område i 10 veckor, vattnas regelbundet. När skotten visas, flytta växterna till en måttligt solig plats, och sedan till full sol när blommar börjar dyka.

Hyacinth förökning

I slutet av sommaren, gräva upp lampan och separat förskjutningarna--små lökarna--från den gamla glödlampan. Dessa bulblets måste ha minst en växtsäsong med deras överordnade lampa innan du gör detta, men. Lagra bulblets i ett svalt och torrt område, och plantera dem i sandiga, grunt jord.