När ska jag klippa min vintergröna buskar?

När ska jag klippa min vintergröna buskar?

Beskära evergreens för att hålla formen och uppmuntra fullhet. Andra goda skäl för beskärning är att ta bort alla döda eller sjuka grenar eller de skadade av vind eller snö. Några vintergröna buskar är lätt formas till häckar eller topiaries. Dessa behöver regelbunden beskärning att hålla formen. Lövträd evergreens har bladen och holly, buxbom och rhododendron. De växer långsamt, medan narrowleaf evergreens med nålar, som tallar och ceder, växa snabbare och kräva mer beskärning.

Våren

Enbär och idegran svarar bra på tidig vår beskärning innan ny tillväxt visas i mars, medan fortfarande vilande. Skär juniper ovanför sidan skjuter pekar i önskad riktning och tunna toppar att förhindra att växten fyllning själv. Skär idegranar 6 till 12 inches ovan marken, om så önskas, och de kommer att växa tillbaka full och frodiga till midsommar. Beskära tallar på våren efter ny tillväxt kallas ljus visas, men innan de hårdnar. Nypa tips för att skapa ny tillväxt och ta 2 - till 4-tums ljus ner till hälften att begränsa tillväxten. Gran och granar nytta beskärning på våren på de yngsta delarna av grenarna att hålla formen. För att uppmuntra tjock tillväxt, minska ny tillväxt halvvägs. Forma tuja och ceder på våren genom att låta den få 6 mer inches än önskad höjd och skära ned de 6 inches. Lämna blommande bredbladig buskar att beskära efter blomningen inträffar.

Sommaren

Deadhead, eller ta bort blommor, från blommande evergreens som Rhododendron efter blommorna vissna senvåren till försommaren. Tuja, enar, idegranar och hemlocks är toleranta mot beskärning under sommaren, men föredrar våren beskärning. Rensa ur plats tips under sommaren, lämnar tunga beskärning för våren. Snabbt växande evergreens bör ges en underhåll beskärning på sommaren, men hålla det ljus. Detta skulle inkludera narrowleaf buskar. Stoppa beskärning den första delen av augusti så vintergröna har tid att spara energi för att överleva under vintern.

Höst

Beskärning evergreens för sent in i höstsäsongen ibland orsakar skada från kallare temperaturer och vinter snön. De kommer inte få en chans att läka där nedskärningarna som beskärning och härda ut innan skadliga temperaturer börjar.

Vinter

Onödiga nedre grenarna på narrowleaf treelike buskar och vintergröna träd kan beskäras bort i slutet av vintern som gränsar till våren. Gran och granar har inget emot en sen vinter beskärning, men lämna inte stubbar där materialet togs bort. Skär en sida bud eller gren och aldrig skär tillbaka till där det finns inga knoppar alls.

Helst

Ta bort skadade grenar när de inträffar. Detta kommer att bevara god hälsa till buske eller träd och är bättre än lämnar det på.