Nackdelar med syntetiska skiffertak

Nackdelar med syntetiska skiffertak

Skiffertak har länge varit en symbol för rikedom och elegans. Extremt dyrt att installera, real skiffer kan pågå i decennier, med premium skiffer ibland outlasting huset själv. Precis som FJÄLLPANEL rangerbangård har ersatts av vinylbeklädnad som behöver mindre underhåll och skötsel, har syntetiska skiffertak börjat att vinna i popularitet. Lätt och tillverkad av återvunnet gummi eller polyeten plast, syntetiskt skiffer plattor är snabbare att installera, kostar en bråkdel av real skiffer och är nära nog i ser att lura casual ögat. Tyvärr en avvägning i kostnad resulterar i en kompromiss i kvalitet.

Utseende och känsla

Ta en närmare titt på en riktig skiffertak. Det har skillnader i textur, färgvariationer mellan kakel, något oregelbundna kanter och en övergripande utseendet på vikt och beständighet. Sedan, titta på en syntetisk skiffertak. Även om tekniken kan imitera dessa brister, kan inte det ganska uppnå dem. Det är samma skillnad mellan trä och vinylbeklädnad. Vinylbeklädnad har en enhetlig, stämplat träfibrerna och ser tunnare och lösare än trä. Kanske du märker inte en falsk skiffer, men kanske på ditt fina gamla hus, du kommer.

Hållbarhet och slitage

Real skiffer varar ett sekel eller mer. Det tar lång, lång tid för regn och snö att bära bort stenen. Syntetiska skiffer tolererar endast normalt slitage för om så länge asfalt bältros, kanske lite längre eftersom gummi eller plast är något tjockare. Det är bara 20-25 år. Stormar och kraftiga vindar kan påskynda skada dessa plattor på grund av den exakta orsaken de är så billiga--deras lätta, billiga konstruktion. Heta solen kan orsaka expansion av material, lossa, skevhet och tröttande dem.

Egenskapsvärde

En riktig skiffertak är extremt dyrt i både material-och labor, men det tillför ett enormt värde till din bostad eftersom det är ett tak nästa ägare behöver aldrig oroa sig om ett träd faller på den. Detta är inte fallet med syntetiska skiffer plattor. Samtidigt som det sparar mycket pengar, tillför det så mycket till egenskapsvärdet. Beroende på när du säljer huset, kommer den nya ägaren att titta på kostnader för underhåll och eventuell ersättning ner linjen. Detta kommer att direkt påverka din utgångspriset och deras erbjudande.