Nackdelar med att använda plastpåsar

Nackdelar med att använda plastpåsar

Amerikaner använder upp till 100 miljarder plastkassar varje år, enligt Wall Street Journal. Av alla dessa väskor få endast 1 till 3 procent faktiskt återvunnet, enligt samma rapport. Plastpåsar är tillverkade av polyeten, som förorenar luften under produktionen. Avyttringen av plastpåsar i vattnet ger också den sjukdom och dödsfall av många marina djur.

Förorenar havet

Inte bara plastpåsar förorenar havet, de dödar fisk och andra djur som gör en livsmiljö under vatten. Varje år, cirka 1 miljard sjöfåglar och däggdjur dör av kvävning eller intag av en plastpåse.

Plast ingredienser

Plast tillverkas av olja, en dyr och krympande resurs. Enligt den brittiska plast federationen går 4 procent av världens olja behandling till tillverkning av plastpåsar. Enligt samma studie, plast användning är 20 gånger vad det var på 1950-talet, vilket innebär mer olja används i sin produktion.

Deponier

De flesta plast vindar upp i deponier, som frigör föroreningar i luften andades av alla levande ting. Plastpåsar som inte avveckla sitter i deponier i år efter år omhändertas genom eld. Brinnande plast frigör skadliga ångor i luften. Luftföroreningar ökar drastiskt. En av de föroreningar som får släppas i luften är bisfenol A, som kan öka hyperaktivitet och ge upphov till att lagra fett. Andra gifter som få frigöras från plastpåsar innehålla dioxiner och tungmetaller.

Tillverkning

Inte bara gör deponier öka luftföroreningar, men det gör fabriks-av plast. Kemiska fabriker som tillverkar plastpåsar släppa en stor mängd skadliga gifter i luften, vilket kan orsaka hälsoproblem hos människor med nedsatt immunförsvar.

Kvävning

Spädbarn och småbarn få deras nyfikna händer på en plastpåse har en hög risk för kvävning. Ca 20 spädbarn dör varje år av plastpåse kvävning, enligt boken "En Idiot's Guide till barnens Safet." Att förhindra detta, föräldrar bör antingen hålla plastpåsar ut ur huset, eller åtminstone ut Reach från små barn.

Inte återanvändbara

En annan nackdel med plastpåsar är att de inte är en förnybar resurs. Plastpåsar inte bränns varar hundratals år, och med en hastighet av 13 miljarder påsar per år, det är en hel del plast som kommer att fortsätta att ackumuleras.