Mögel & mögel sanering

Mögel & mögel sanering

Enligt Naturvårdsverket orsakar mögel hälsoproblem såsom allergier, astma och irritation. Därför är det bra att rensning och mögel, särskilt i hemmiljö.

Orsakar

Mögel växer på olika ytor och trivs i fukt och på fuktiga ytor.

Platser

Hushållens mögel och mjöldagg är vanligast på ytor i rum med en vattentäkt, som badrum och tvättstugor. De tenderar också att växa i dåligt ventilerade och fuktiga områden, gillar garderober.

Effekter

Mögel kan ha negativa hälsoeffekter, inklusive allergier och andningsproblem. Det är fula att ha runt huset.

CleanUp

Mögel rengöringsmedel som innehåller blekmedel, som komet mögel Remover Spray Gel eller Lysol mögel Remover med blekmedel, döda mögel när de sprutas på den. De komma brukar med grundläggande rengöring instruktioner som är lätta att följa.

Varningar

De flesta mögel rengöringsmedel med blekmedel är farliga för hälsan och bör användas med skyddshandskar, skyddsglasögon och tillräcklig ventilation.

Förebyggande

Fixa källor av fukt runt huset, till exempel läckande rör och windows. Också minska fuktigheten av ventilations förvaringsutrymmen, ventilations tvättstuga till utanför och vrida på fans nära källor till fuktighet som badrum fans när duschar och kök fans när man gör rätter.