Mögel botemedel för krukväxter

Mögel är en svamp och kan hittas nästan var som helst det finns fukt och luft. Den lever på något organiskt, inklusive kläder, trä och papper. Vissa mögel växer på lövverket av krukväxter och i krukväxtjord. Eftersom mögel kan orsaka nästäppa, influensaliknande symtom, yrsel, och minne och hörselnedsättning, ta bort så mycket mögel som möjligt från dig hem, bland annat från dina krukväxter.

Ta bort mögel

Avgöra om mögel på din anläggning är vilande eller aktiv. Vilande mögel är torr och pudrig. Aktiva mögel ser mjuk och luddig. Om mögel är pulverformiga, pålagt gummihandskar, tar anläggningen utanför och torka av bladen med en lösning av 1/4 oz. bakpulver och 1 gallon vatten. Plantera om din anläggning i färska, väldränerad krukväxtjord och en ny kruka. Om du är bekymrad över formarna i ny jord, sterilisera jorden i 200-graders ugn i 30 minuter. Tvätta potten i varmt vatten med 1 msk blekmedel.

Om mögel är aktiv, ta bort den skadade blad och blommor och plantera om din anläggning. Köpa en fungicid från din lokala handelsträdgård, och tillämpa den på ditt skadade anläggningen samt att din andra växter, särskilt de i samma rum.

Att förhindra mögel

Mögel på hushållsväxter vittnar om något annat fel med dem, så att förebygga sjukdomar genom att se till de få tillräckligt solljus och mat. Du kan också förhindra att mögel växer i jord och på dina växter med inte alltför vattna dina växter och att se till att krukorna har dräneringshål och några stenar i botten.

Det finns bevis att växande engelska Ivy kan minska den totala mögel i ditt hem, enligt Kenneth Kim, MD, vid allergi, astma och respiratoriska Care Medical Center i Long Beach, Kalifornien.

Forskare placerade mögligt bröd i en behållare och hund avföring i en annan. De mäts hur mycket av varje främmande ämne var i luften i behållarna. Sedan placeras de engelska murgröna i varje behållare. Efter sex timmar, 60 procent av mögel har tagits bort från luften i behållaren bröd och 58 procent i behållaren avföring. 78 procent av luftburet mögel var borta efter ytterligare sex timmar, och 94 procent av luftburna avföring var borta.