Mindre anläggningar för blomma trädgårdar

Mindre anläggningar för blomma trädgårdar

Det finns så många små växter passar för blomma trädgårdar att valet är mestadels en personlig mall. När att göra val, anser härdighet, blommande perioden, färg, form och, eftersom "liten" är en relativ term, noterar av höjd och spridningen av växter också. Placera långsiktigt växter som dvärg barrträd först, följt av perenner och annueller. Detta kommer att ge struktur till trädgården fördriva tiden tillåt för framtida utveckling.

Dvärg barrträd och Woody prydnadsväxter

Barrträd passar fint in i en blomma trädgård som de har råd med texturerat neutral områden mellan färg grupperingar och erbjuda året runt intresse och form. Två populära val är Picea abies lilla pärla, som växer endast 2 fot lång, och Pinus strobus Nana, vilket skapar en blågrön kulle ca 3 fot i höjd. Japanska lönnar, hortensia och dvärg Rhododendron fungerar också väl som de lägga till höjd och visuella effekter i en blomma säng.

Perenna växter

Perenner blommar år efter år med minimal efterfrågan. De arbetar i trädgården att ge en känsla av ståndaktighet och att signalera ändringen av säsonger. Våren underbyxor som iris, Mill blommor, som och pioner ge vika för sommarens dagliljor, prästkragar, miniatyr rosor, campanulas och ballong blommor medan hösten förebådar den mer dämpade toner av helianthus, Black-eyed AminRamjee, astrar och prålig stonecrops. Alla dessa perenner finns i versioner passande till en liten trädgård.

Årliga blommor

Ettåriga är ryggraden till någon blomma trädgård som de lägga till färg, form och kontinuitet särskilt när massa planterade. De erbjuder också variation i att ett år rött kan vara den dominerande valda färgen gul nästa år och ännu nästa flera nyanser. Ringblommor, zinnior, petunior, impatiens, ageratum och snap drakar är populära val även dvärg nicotiana, sweet alyssum och portulaca. För något lite annorlunda, prova nierembergia, dimorphotheca eller alpina vallmo.

Örter

Örter erbjuder en dubbel bonus för sparsamma trädgårdsmästare som de tillhandahåller attraktiva blommor och underbar smak. Vanlig gräslök sport jordglober av lila blommor under hela våren och sommaren medan de tidiga höstens klot av vitlök Gräslök är stor och vit. Rosmarin kan växa till en attraktiv liten buske, beroende på din växande zon, med små färgglada vit, blå eller rosa blommor. Lågväxande arter timjan som Elvin eller muskot blomma i ca tre veckor i en matta av doftande Blom. Lavendel, med dess doftande blomma, spikar och silvrig-blå blad, är alltid ett bra val.