Min vintergröna växter & buskar vänder Brown

Evergreens lägga till året runt färg i trädgårdar, men bara om de stanna frisk nog att behålla sina gröna blad. Även om de inte kasta alla sina blad eller Barr på vintern, de fortfarande uppleva en vilande period och är benägna att skada när Extremväder hits, som kan lämna sina blad brun. Lär dig att förebygga problem med din vintergröna buskar att främja hälsa och färg.

Vanliga problem

Vintervädret är ibland skyldige när evergreens startar brunfärgning. När solen kommer ut på vintern, kan det värma upp bladen och zap den vintergröna fukt. Under tiden störta temperaturer frysa jorden och gör det omöjligt för evergreen att fylla på sin vattenförsörjning. Denna uttorkning blir nålar brun. Andra gånger, varm höst väder förseningar evergreens' kalla-härdning, lämnar dem med exponerade vävnader som inte ännu härda ut när vintervädret chockerar dem.

Andra villkor

Andra problem är mer sällsynt och specifika för vissa typer av evergreens. Till exempel, om du har granar vars nålar bli rosa innan roterande brown och släppa, kan de drabbas av svampsjukdom nålen rösterna, enligt horticulturalist Ron Smith på North Dakota State University förlängning. Andra sjukdomar och insekter infestationer kan också döda grenar av en evergreen, lämnar den delen av busken brun.

Missuppfattningar

Om din evergreens upplever milda browning i höst, är förmodligen friska. Även om evergreens inte fäller alla sina blad på vintern som lövfällande träd, de kasta några av sina nålar. Kontrollera vilka nålar vänder brun och tappa. Om växten har en brun fläck på en udda plats, det kan vara ett problem, men interiören nålar är naturliga för evergreens till skjul i höst.

Förebyggande

Spraya evergreens med insekticider och fungicider. På hösten, förbereda evergreens för vintern genom att spraya dem med en anti torkmedel; Detta hjälper till att förhindra nålar från att torka när marken fryser. Djupt vatten i höst och tillämpa extra vatten på vintern. Även om evergreens omedelbart inte kan extrahera vattnet från den frusna marken, när temperaturen stiger de kommer att absorbera den, enligt Mary Small på Colorado State University Cooperative Extension. Om skadan redan har skett, att evergreens tid att återfå sin färg eller--i fallet med insekt skadedjursangrepp, sjukdomar och döda grenar--ta bort den drabbade grenar att förhindra problemen spridning.