Min banan peppar Plant blad falla av

Min banan peppar Plant blad falla av

Bananplantor peppar hör till kategorin bredare i chilipeppar. Inom denna kategori är banan peppar en av paprika som rymmer mindre värme. På grund av dess smak och mild natur jämfört med varmare paprika, använder många banan paprika för att lägga smak till livsmedel, särskilt smörgåsar. Snarare än att köpa dem i en stormarknad, föredrar vissa människor att växa banan paprika själva. En av de vanligaste problem som uppstått när växande dem är banan peppar lämnar släppa från anläggningen.

Sjukdomar

Tre sjukdomar i synnerhet har en tendens att attackera peppar bananplantor och skada sina blad: bakteriell blad plats, Alternaria blad plats och Cercospora blad plats. Om symtom på dessa villkor är fläckig tidigt, kan behandling förhindra blad faller bort. Alla tre sjukdomar börjar med fläckar över peppar bananblad. Så snart den spotting märkas, bör foliar sprayer som innehåller kocide och chlorothalanoil tillämpas. Om ingenting görs när symptom initialt, kommer bladen så småningom lossna.

Bladlöss

Bladlöss är en gemensam pest av många växter lämnar banan peppar är inget undantag. Bladlöss skadan är ett resultat av deras utfodring på sap som finns i bladen. Skadedjur utsöndrar en sirapsliknande substans som kallas honungsdagg, som lockar sooty mold. Styra bladlöss med predator insekter eller ett insektsmedel.

Två-fläckig spindel kvalster

Som i fallet med bladlöss, den två-fläckig spider mite gör inte direkt bladen falla från peppar bananplantan, men om dess ursprungliga skada går tillräckligt långt, bladverk kan släppa. Första tecken på en infektion inkluderar gulnande och liten hängande eller vissnande blad. Dessa insekter kan hittas på undersidan av bladen där de suger saven från bladen. Ett insektsmedel bör få den två-fläckig spider mite under kontroll.

Miljö

Kombinationen av höga temperaturer och brist på vatten är den viktigaste miljömässiga orsaken till peppar bananblad faller bort. När trädgårdsmästaren växter dem under extremt kalla eller varma månader, försämras banan peppar hälsa snabbt. Allmänt, de gör bäst i varma förhållanden, men inte så heta att de bränna eller torka ut. Plantering på våren bör ha dem väl etablerade vid sommaren. Trädgårdsmästaren bör vattna blommorna minst en gång om dagen och mycket mer som behövs när sommarsäsongen är i full gång. Om växterna lider av extrema temperaturer utan lindring av bevattning, börjar bladen att släppa.