Makeup fläckborttagning

Makeup fläckborttagning

Om du använder gör regelbundet, kan vad var tänkt för ditt ansikte avveckla på dina kläder också. Samtidigt frustrerande, se upp fläckar är möjligt att ta bort. Framgång beror på hur snabbt du kan behandla fläcken, med rätt behandling och plagget själv.

Förberedelser

Behandla en göra upp fläcken så snabbt som möjligt. Ju tidigare du kan få till det, desto lättare blir det att ta bort.

Vad du använder för att ta bort smink fläckar beror på make up sig själv. Läppstift kommer att kräva en annan lösning än foundation eller pulveriserad gör upp. Om make up är vattenbaserad eller oljebaserad är också en faktor. Läs produktens förpackning om du är osäker.

Kontrollera etiketten på ditt plagg för skötselråd. Om ditt plagg är tvättbara, kan du fortsätta med att ta bort fläcken på egen hand. Kemtvätt-Rengör endast tyger bör tas till en professionell. Detta är också en bra idé om fläcken är alltför i eller helt enkelt för svårt att ta bort. Kostnaden är väl värt det att inte bara rädda ditt plagg, men att spara er frustration i processen.

Skrapa

Börja med första skrapa bort eventuella överskott gör upp från ditt plagg. Du kan enkelt använda en tråkig kniv eller sked. Om fläcken är flytande, använda en pappershandduk för att utplåna den. Detta gör fläcken mindre och mer hanterbara.

Blötlägg och förbehandla

Du suga kan först vattenbaserad make-up fläckar i en lösning av 1 qt. vatten till ½ tsk tvätt diskmedel till 1 msk vit vinäger. Du kan också använda en enzymatisk renare om du föredrar.

Förbehandla fläckar. Läppstift fläckar svarar bra på lite av tvättsprit, även flytande foundation bör behandlas med väteperoxid. Mascara och eyeliner kan behandlas med tvätt diskmedel, medan icke-olja-baserade pulver fläckar som rodna eller ögonskugga svarar bra på tvättmedel. Gnid pretreater i fläcken med fingrarna eller en liten borste.

Du kan också använda klor eller syre blekmedel att ta bort göra upp fläckar. När du använder klorin, se till att det är säkert att använda på ditt tyg.

Tvätta och torka

När du har blöt eller förbehandlats färgade plagget, tvätta som vanligt, sedan lämna det till luften torr. Vara medveten om att ett vått tyg kan dölja en fläck och en varm torktumlare kan ställa in den. Kontrollera ditt plagg när det är färdigt lufttorkning. Om någon fläck återstår, upprepa processen.