Lysrör för växternas tillväxt

Lysrör för växternas tillväxt

Växterna gör ett hem hälsosammare, särskilt i områden med hög föroreningar, genom att filtrera luften och producerar syre. Hemligheten till att ha växter inomhus växer inte skuggan-älskande sorter men tillägger artificiellt ljus. I Val varierar från glödlampor till high-energy halogen eller mercury vapor lampor. Lysrör har använts sedan 1980-talet att odla växter inomhus och har förbättrats under åren för att leverera typ av ljus växter behöver.

Fluorescerande ljus

Fluorescerande lampor var de första artificiella ljus används för att odla växter inomhus. Rören får inte varm som glödlampor, så de kan placeras nära växter utan att bränna dem. De är också energieffektiv och kostar lite att fungera. Det elektromagnetiska spektrat som avges av vanliga lysrör lämpar sig inte för växternas tillväxt men kommer att komplettera ljus för mogna växter, särskilt de nära ett fönster. Odla lights efterlikna solljus och är mer lämpade för växternas tillväxt.

Egenskaper

Lysrör är glas eller plast-rör i 2 - och 4-fots längder, cirklar och U former. De innehåller kvicksilverånga i ett vakuum som avger ultraviolett (UV) strålning när elektrifieras. Insidan av röret är belagd med fosfor pulver, som fluorescerar i UV-strålning och avger synligt ljus. Stora lysrör kräver ett förkopplingsdon att begränsa mängden elektriska nuvarande löper genom röret. Lågenergilampor har ballast i röret. De fungerar när skruvas fast i en standard ljus uttag.

Ljusspektrum

Växter behöver från 100 till 1000 fot ljus av ljus en dag, eller 16 timmars fluorescerande ljus. Mest positiva är i violett-blå och röda elektromagnetiska spektrumet, vilket gör att växter utvisa syre och omvandla koldioxid till vatten och socker för deras mat. Vanliga lysrör har en blå rösterna, kallas cool ljus, vilket är obehagligt för områden där människor samlas. Dagsljus lysrör kasta ett vitt ljus mer liknar solen som kallas varmt ljus. Dessa är bättre för äldre växter. Fluorescerande växa ljus är bäst för odling av växter inomhus. T5 lysrör är hög uteffekt växa ljus som avger minimal värme och har låg energiförbrukning. De levererar ljus i det röda-blå spektrumet som är särskilt bra för mamma plantor, sticklingar och kort tillväxt cykler.

Kostnad och hållbarhet

Lysrör använda katoder, som förfalla över tiden, som mängden ljus som avges från röret och som påverkar växternas tillväxt. Växter i tillväxten konstatera behovet 15 till 18 timmars ljus per dag; blommande växter kräver 10 till 12 timmar. Rören bör bytas var 6 till 12 månader. Lysrör är energisnål och låg kostnad att driva, är stora rör som kräver separata reaktorer dyra att installera.