Lista med jobb att göra städning hus

Lista med jobb att göra städning hus

Om du uppmanas att rengöra ett hem, det kan vara svårt att räkna ut vad det exakt innebär om du inte är van vid rengöring. Rengöring ett hus innebär mycket mer än bara att sätta bort objekt och se till att huset inte är kladdigt. Den innehåller också att ta bort partiklar från golven, ta bort damm och desinfektionsmedel huset av bakterier och bakterier.

Städa upp

Börja med att städa upp huset. Detta innebär att ta bort leksaker från golven, återvänder objekt, till exempel filmer och böcker, till skåp där de hör hemma, ta bort kläder från sovrum och avmarkera köksbänken genom att placera smutsig disk i diskmaskin och ren rätter i skåp. Lagra bort saker innan reningsprocessen kommer att göra det lättare att få alla smuts och sot.

Vakuum

Dammsug alla golven, speciellt hörnen, i ditt hem, oavsett om du har trägolv eller mattor. Mattor kan enkelt visas smutsiga och grungy, så vakuum dem regelbundet för att undvika en permanent betsad matta. Trägolv kan inte absorbera smutsen på samma sätt som mattor, så smutsen kommer att ligga på ytan och resa runt tills det är dammsugas.

Tvätta golv

Tvätta golv när du är klar med dammsugning. Om du har mattor, använda en matta renare att suga ut smuts och sot. Om du har trägolv eller kakel golv, bara använda en mopp och tvål avsedd för golvrengöring. Medan vakuumet kommer att ta bort större skräp och damm bollar, tar den moppning bort smuts som inte kanske är så självklart.

Stoft objekt och hyllor

Ta bort damm från hyllorna och föremål i hemmet. Detta kan göras med en dammvippa eller fuktig trasa. Torka av skåp, bord ytor, lagringsenheter och enskilda objekt, som böcker eller dekorationer. Om du använder en dammvippa, se till att du öppnar ett fönster eller en dörr, eftersom dammet kan hamna flyger omkring i hemmet.

Desinficera ytor

Använda en antibakteriell renare på ytor som du använder ofta. Exempel på köksbänkarna och handfat, samt badrum handfat, counter och toalett. Enligt att göra lista mjuk, bör du också torka upp i frysen och desinficera alla synliga områden i köket.