Landskapsplanering Idéer för centrala North Carolina

Landskapsplanering Idéer för centrala North Carolina

Med rätt växter för landskapsplanering i centrala North Carolina gör en gård ett paradnummer utan kontinuerlig vård. Med inhemska arter för något område förenklar landskapsarkitektur. Växterna är anpassade till sin miljö före placering och därför natur gör det mesta av arbetet. Som med varje område, centrala North Carolina har off säsonger med för lite eller för mycket, regn eller kallt som kräver mer uppmärksamhet landskapsplanering växter.

Butterfly Garden

För trädgårdsmästare i centrala North Carolina som gillar fladdrar små vingar under säsongen våren och sommaren, är att skapa en fjärilsträdgård ett alternativ. Flera inhemska blommande växter locka små varelser med sina söta att lukta blommor. Jätte isop (Agastache spp.), även känd som fjäril mynta, växer varmt i centrala North Carolina. Milkweed (Asclepias), aster och butterfly bush (Flenörtsväxter davidii) också växer bra i miljön och locka fjärilar när i full blom.

Skapa en fjärilsträdgård med en kombination av liten fjäril bush omgiven av andra sorter. Som växterna blommar vid olika tider, att bevingade varelser börja dyka upp. Om dekoratör är särskilt förtjusta i den monark sorten, Asclepias syriaca, fungerar en viss mängd milkweed, som en värd för caterpillar steg i livet.

Bird Sanctuary

För att locka fåglar till en central North Carolina gård, landskap med träd som trivs i området. Fåglarna hitta säkerhet i täta träd och borste. Atlantic vit ceder (Chamaecyparis thyoides), medan inte en vanligt förekommande träd, är hemma i den centrala delen av staten och ger en tjock kapell där fåglar kan hönshus och häckar. Plantera eller transplantation plantor för att skapa en naturlig staket linje längs kanten av gården, eller rutan i hela fastigheten. Dessa träd behöver en bra mängd fukt och kräver vattning under torktumlare tider på året att växa och frodas. För ett mer naturligt utseende till trädgränsen, lägga till blackcherry (Prunus serotina) eller blåbär (Vaccinium spp.) buskar mellan träden. Var och en av dessa infödda buskar lockar en mängd regionala fåglar.

GroundCover

För att lägga till dekorativa grönska runt huset och gården i centrala North Carolina, överväga att använda inhemska groundcovering växter. Sweet fern (Comptonia peregrina), en infödd av regionen, växer stora, men nära till marken. Plantera runt kanterna på huset för att mjuka upp utseendet. Växterna kräver inte höga volymer av ljus, därför de kan planteras i någon del av bostaden.

För de skuggade områdena i fastigheten, anser amerikanska alumroot (Heuchera americana), en annan infödda groundcover växt. Växer till endast 6 - till 8-inches tall, blommande växten är fortfarande gröna året om.