Låg ljus trädgård växter

Låg ljus trädgård växter

Svagt ljus växter är mest framgångsrik när den odlas i områden där det finns liten eller ingen direkt solljus. Områden med tät träd omslaget eller den norrsidan av byggnader är ofta bra platser för dessa växter. Medan flesta växter föredrar del solljus, finns det fruktträd, vinstockar, perenner och annueller som växer bra i skuggan. Wild ginger, hortensior, hostor, snäcka, ormbunkar och polemonium finns sex växt alternativ för en låg ljus trädgård.

Wild Ginger

Wild ginger, även kallad Asarum caudatum, är en perenn låg ljus växt som ofta planteras som marktäckare. Det växer frodiga, hjärtformade blad och rödaktig, klockformade blommor. Även om blad och rötter lukten som ginger spice, används vild ingefära inte för matlagning som de kulinariska sorterna.

Hortensia

Hortensia är både gemensamma och vetenskapliga namnet på en lövfällande, skugga-älskande buske. De bildar medelstora till stora blad och stora kluster av blå, röd, rosa eller vita blommor på våren eller falla. För många sorter av hortensia bestäms flower färgen av markens pH-värde. sura jordar resultera i en blå blomma färg och alkaliska jord resulterar i rosa eller rött.

Hosta

Hostor växer bra i låga ljus trädgårdar så länge jorden hålls fuktig. De är perenna buskar från familjen Liliacea. Det finns många sorter av hosta med olika utseenden. De producerar i allmänhet små och stora blad på ändarna av leafstalks som växer i en stor klump. Hostor växa blå eller vita klockformade blommor som varade i flera veckor.

Periwinkle

Periwinkle är en låg ljus perenn med artnamn Vinca stora och vintergröna. Det är en lågväxande växt som ofta planteras som marken eller bank täckmantel. Den producerar mörka glänsande blad och lavendel, fem-kronblad blommor som växer på våren. Både den stora och dvärg sorter sprids lätt av växande rötter när de rör jorden.

Ormbunkar

Ormbunkar är gamla infödda i skogsområden. Det finns många arter som alla har unika fysiska egenskaper. I allmänhet, växa de lång, delade fronds att rulla upp för att Visa gröna blad. Fronds av vissa fern sorter är ätliga. De kan vara kokta kokande.

Polemonium

Polemonium är perenn, låg ljus växter. De har ormbunke-liknande blad och stjälkar av klockformade blommor växa på våren eller sommaren. Det finns flera sorter av polemonium, som Jakobs stege eller P. Caeruleum.