Kantning trädgård idéer

Kantning trädgård idéer

En trädgård är ett område som särskilt har angetts från resten av gården växa en samling glada doftande blommor, ett sortiment av kryddväxter, lite heirloom grönsaker, ett plåster på färska jordgubbar eller ens en dekorativ fruktträd. Avskiljandet från resten av gården är vanligt fulländat med en gräns som bildas av ett varierat utbud av material.

Identifiering

När du står tillbaka att titta på din gård, besluta om du se exakt, ordnad områden eller en uppsjö av växter och objekt kongestion utrymmet. En noggrann och ordentlig gård kommer att njuta av att ha ett snyggt hinder runt trädgården, som ett vitt staket, medan en fri form gård kan rymma mer av en oreglerad gränsen, som brokiga stenblock. När du går till köpa ditt material, titta på alternativ som finns och se vad passar din typ av gården.

Form

Trädgårdar som håller en fyrkantig bit mark i schack kan vara gränsar effektivt med fyrkantiga kantning eller ett material som bildar en rak kant. Till exempel Tänk på rak-cut timbers, landskapsplanering block eller tegelstenar eller skiffer. En slingrande kantlinje kan påstå att en barriär av trä rundtimmer med varierande längder och höjder eller gamla tegel mönstrad runt kanterna. Möjligheterna är oändliga om du väljer okonventionella gränser som gummi, grovskuren loggar eller glasblock. Njut av att föreställa sig en kantlinje som passar såväl gården som din personlighet.

Material

Materialet du väljer för din trädgård kantning kan vara konventionella, som trä eller sten, eller så enkelt som plast om det görs rätt. En ovanlig idé är att använda vatten som en gräns i kombination med en fiskdamm. Försök föreställa keramiska plattor eller trä bältros skjuts in i smutsa. Gjutjärn stängsel är en elegant gränsen för en perenn trädgård. Om du har tillgång till bambu, överväga raka vertikala sektioner tätt stängning i din säng, även om hålla i minnet att bambu måste vara tätt som finns, för att förhindra rhizomer spridning över hela din trädgård. Tror att använda växter för att skapa en gräns, som dagliljor eller hosta. Återigen, Använd din fantasi för att se vardagliga material används i kreativa sätt att innehålla din trädgård.