Kan tulpaner leva inomhus?

Kan tulpaner leva inomhus?

Processen att tvinga kan du njuta av färgglada tulpaner (Tulipa spp.) som krukväxter för en kort tid. Tulpaner, som vanligtvis växer utomhus i US Department of Agriculture växt härdighet 3 till 8, växa från en glödlampa som du kan tvinga att out-of-säsong Blom i en inomhus potten. De måste vara krukväxt och vårdas korrekt att säkerställa sunda inomhus blommande.

Planteringsjord

Alla pott med ett botten dräneringshål fungerar bra för inomhus tulpaner, så länge som dess djup nog att hålla lökarna. Storleken på potten bestämmer hur många lampor man kan plantera. Till exempel fem lökar passar i en 5-tums diameter pott, och sex lampor passar i en 6-tums pott. För att plantera lökar, fyll krukan halvfull med krukmakare jord och ordna lökarna i jorden yta så sina spetsiga tips är höjd med potten fälgen och platt botten vetter mot väggarna i potten. Avsluta fylla krukan med jord, men lämna spetsen på lökarna utsatt.

Tvingar

Tulpaner kräver en 14 veckors mörker och temperaturer mellan 40 och 45 grader för att bryta deras dvala så att de kan växa och blomma. Efter ingjutning, vattna jorden så det är fuktigt och Ställ krukorna utomhus om vädret är tillräckligt svalt. Om det är för varmt utanför, placera krukan i en plastpåse och Ställ in den i kylskåpet. Jorden behöver vattna endast när det börjar torka så att det något fuktig.

Ljus och läge

Temperaturer mellan 50 och 60 grader uppmuntra tillväxten efter kylbehandling. Lökarna behöver också ljusa men indirekt solljus vid denna tid. Nya skott utvecklas snabbt och inom fyra till fem dagar blir grön, som anger att det är dags att flytta potten till en 60-70 graders plats med direkt solljus. Stjälkarna kan böja mot ljuset om det kommer från ett fönster. Vrida potten dagligen hjälper tvinga tulpaner att utveckla raka stjälkar.

Krav på vård

Regelbunden vattning är det primärvården när Tulpanodling inomhus. Jorden behöver vatten när den översta 1/2-tums börjar kännas torr. Överskott av vatten avlopp från botten av krukan, så Ställ den på en dropplåda och töm brickan efter vattning. Tulpaner behöver inte gödselmedel eftersom lampan innehåller de näringsämnen och energi som växten behöver för sin cykel. Eftersom blommorna vissnar, klippa dem så de inte hindrar de återstående Blom. Tvinga tulpaner inomhus försvagar växterna så lökarna är vanligtvis kasseras och ersättas med nya när de har blommande.