Kan jag trimma Arborvitaes?

De flesta tuja äger en form som kräver en liten mängd beskärning att hålla det ser snyggt och naturligt utseende. Utseendemässigt av tuja eller Thuja occidentalis liknar en pyramid eller en globe form. Beskärning håller är formen av tuja, men måste göras ett specifikt sätt för att inte skada tillväxten av busken.

Beskärning av perfekt säsong

Trimma en buske eller en tuja kan i allmänhet ske när som helst under året. Växter tar skada om beskäras på vad vissa anser fel tid på året. Det är dock bäst att trimma en tuja under en period i cykeln av anläggningen som kommer att orsaka leasing mycket skada. I enlighet med denna aspekt är beskärning under sen vinter eller tidig vår innan ny tillväxt visas en idealisk tid.

Beskärning av processen

Innan någon trimning är det nödvändigt att fastställa raden omkrets när du arbetar med en tuja med dess kolumner eller upprätt utseende. Omkrets raden bestämmer placeringen av den buske yta. På en tuja är ingen horisontell tillväxt att tas bort. Trimma endast vertikala tillväxten inom perimeter linjen. Detta är känt som en gallring och förnyelse beskärning teknik, som förstärker den naturliga formen av busken samtidigt minska förekomsten av en död zon. Döda zoner skapas när överflödig yta tillväxt gör ingen sol in i centrera av busken, orsakar inre tillväxt att dö.

Utbildning

Beskärning eller trimma unga träd eller buskar uppmuntrar dem att växa på ett visst sätt. Genom att finjustera de vertikala skott, uppmuntrar nya skott runt de beskäras för att fylla i formen och växa. Trimma en gren tillbaka 6 inches eller mer uppmuntrar de återstående knopparna att växa snabbare. Detta skapar en bushier, väldefinierade form till tuja.

Förfaranden för att undvika

Rätt beskärning av en buske som tuja är nödvändig för tillväxt och sundhet av anläggningen. Med hjälp av en trimning metod som "klippning" rekommenderas inte. Klippning vintergröna buskar av putsning bara de yttre kanterna skapar stillastående luft i mitten av busken. Detta uppmuntrar skadedjur såsom mealybugs och rött spinn. Det också tar bort den nya tillväxten på en buske och lämnar den äldre avsnitten.