Kan jag plantera en Floribunda i en Container?

Kan jag plantera en Floribunda i en Container?

Floribunda rosor är en härdig typ med stora, granna blommor. Dessa rosor behöver mindre hand än många andra rosenbuskar och växa i en kortare, bushier form. Sin kompakta form och bra tolerans för en rad olika odlingsförhållanden gör dessa rosor ett utmärkt val för odling av behållaren. Men behöver även floribunda rosor några särskilda överväganden att växa bra i krukor.

Egenskaper

Denna typ av rose producerar en kort buske med stora kluster av attraktiva enkla eller dubbla blommor. Floribunda rosor växer till cirka 1 1/2 till 2 1/2 fot i höjd. Dessa rosor finns i en rad av ljusa färger och tenderar att producera sina blommor i stora mängder. De är sällan mycket väldoftande, emellertid. Floribundas tenderar att producera tät tillväxt snarare än de längre käppar av klättring eller hybrid te rosor.

Fördelar

Växande floribunda rosor i kruka kan hjälpa trädgårdsmästare med nedsatt rörlighet njuta av omsorg för rosenbuskar. Behållarna placeras på bordsskivor eller annan service kräver mindre böjning och lutande till underhåll. Container rosor fungerar också bra för trädgårdsmästare med lilla tillgängliga utomhus. En pot-odlade ros är också ett bra val om inte du vet vilken bush är rätt för ditt landskap. Colorado State University rekommenderar att placera en containerized ros i den föreslagna permanenta plantering platsen att se om dess färg, storlek och form är lämplig för dina behov.

Container val

Floribunda rosor kommer att växa i ett brett utbud av behållare, inklusive traditionella krukor och baljor, hängande korgar och dalar. Alla behållare som fungerar så länge det ger bra dränering, har en bred bas och är stor nog att låta rosor att utveckla sina rötter korrekt. Mindre floribundas växer bra 10 gallon krukor, medan större exemplar behöver upp till 15 gallon. Använda plast, terrakotta, trä eller glaserade keramik, men inte placera ett tefat under potten för att fånga vattnet spill, eftersom detta kan uppmuntra rotröta.

Särskild behandling

Krukväxt floribunda rosor behöver mer frekvent vattning än landskap-odlade växter. Den snabb dräneringen behövs i behållare och den relativt lilla mängden jord eller annat odlingssubstrat gör det enkelt för en rosenbuske att torka ut. CSU rekommenderar vattnas dagligen i varmt väder och två gånger dagligen om rose i en liten kruka. Gödsla oftare till konto för snabbare näringsämnen urlakning. Ändra smutsa var två till tre år att minska risken för salt uppbyggd från gödselmedel och låta för roten inspektion. Om din floribunda blir rot-bundna, öka dess pottstorlek eller trim tillbaka några av rötterna.