Kan jag beskära cederträd i varmt väder?

Kan jag beskära cederträd i varmt väder?

Prydnads cederträd och buskar pryder olika inslag i landskapet och de vintergröna nålarna lyser upp en trädgård eller gräsmatta året runt. Dessa träd kan växa mer än 6 tum i ett år om rätt vård, och så att träden inte urarta eller skadas av väder, beskärning är en nödvändighet. Du måste dock ägna stor uppmärksamhet åt beskärning processen, inklusive vädret under beskärning, att inte skada trädet.

Effekterna av varmt väder beskärning

Varmt väder signalerar ofta att trädet är i full produktionsläge, vilket kan vara en farlig tid att beskära. Medan växande och producerande, är trädet fokusera all sin energi till groning ny tillväxt, lämnar den mottagliga för skador och skador. Beskärning tar bort det arbete som gör trädet och signaler för dig att trycka ännu hårdare för att fylla i de områden du har tagit bort, som kan lämna trädet i en ännu svagare stat. Också, varmare väder ökar hastigheten på som sap och vattnet flödar genom trädet. Om du gör en beskärning skär i sommar, stabiliserings-och associeringsprocessen kommer att flöda fritt från såret (som blod i en mänsklig kropp) och kan leda till för mycket sap förlust eller större risk för infektion på webbplatsen skärning.

Optimal beskärning tid

Den idealiska beskärning tid för en ceder träd är i senare vinter eller tidig vår medan trädet är fortfarande vilande och innan ny tillväxt börjar för säsongen. Under denna tid, sap flöde och vatten rörelse är avtagit och begränsat tack vare det kalla vädret, så du är mindre benägna att öppna trädet för att förlora överskottet av näringsämnen eller att drabbas av infektion på webbplatsen beskärning. På samma sätt när trädet kommer ur sin dvala steg och i växtsäsongen, kommer det automatiskt förkrympta att fylla i de områden du har beskurit bort, vilket leder till god ny tillväxt i de områdena i stället för rusade, tillväxt att fylla i de oväntade områdena.

Summer beskärning

För att kontrollera storleken på dina cedrar, är ibland beskärning under växtsäsongen nödvändigt, vanligtvis i juni eller början av juli. Även om vädret är varmt, kommer trimmar bort den nya tillväxten av säsongen faktiskt stunt trädets tillväxt, att hjälpa dig att kontrollera höjd och spridningen av trädet. Om du skär tillbaka 4 till 5 inches av den nya tillväxten, kommer trädet bara få 1 till 2 inches det året, hjälpa dig att hålla storleken inom de begränsningar som du har angett för din ceder.

Faror av sena beskärning

Du kör en allvarlig risk att sluta med ett döda eller skadade träd, eller aldrig beskära träd efter mitten av juli eller mitten av sommaren. Av mitten av sommaren har trädet börjat producera knopparna på de grenar som kommer gro ny tillväxt nästa år. Om du tar bort dessa knoppar, att trädet försöka producera mer innan det går vilande att förbereda för nästa år. Dessa hastigt producerade knoppar kommer att använda upp en hel del Ceders energi, som det bör vara lagring för begränsad vatten och näring av säsongen vilande. Sådan sent-säsong energi utarmning medför frostskador, inklusive blad eller gren faller och större risk för infektion nästa år.