Kan du skarva en jordledning för en armatur?

Kan du skarva en jordledning för en armatur?

Ledningarna för en byggnads elektriska systemet består av flera gren kretsar som leder från en enda elektriska service rutan till flera enskilda elektriska kärl och kopplingsdosor. Några krets grenar har skapats med kedjekoppling elektriska uttag eller light fixtures tillsammans; många av dessa anslutningar är gjorda av splitsning ledningar tillsammans i en pigtail att utvidga kretsen.

Ledningar som förklarade

Kabeln används för att skapa kretsen i en byggnad är gjord av isolerad koppar (eller, sällan, aluminium). Elektrisk tråd leder ström eftersom det koppar eller aluminium materialet tillåter elektronerna att flyta lätt från en metall molekyl till en annan när spänning läggs till tråd. Elektrisk tråd består ofta av antingen tre eller fyra enskilda ledare som är placerade inuti en isolerande hylsa. Varje enskild ledare inom det ärm är isolerad med en separat isolering jacka som är färgkodade för att identifiera funktionen av tråd. En tre-ledare elektrisk tråd innehåller ofta en svart "heta" tråd, en vit "neutral" tråd och en "marken" tråd som är antingen isolerad med en grön jacka eller innehåller ingen jacka alls. En fyra-ledare tråd kommer dessutom ha en röd eller blå tråd som är avsedda att användas som en het tråd kontrolleras av en strömbrytare.

Skarvar förklarade

En elektrisk tråd kan leda elektricitet om kabeln kommer i kontakt med en spänningskälla eller en annan tråd som är strömförande. Denna egenskap av elektrisk tråd kan elektriska lederna att vrida tillsammans eller lödning ändarna av två trådar. I en byggnad är många av elektriska lederna mekaniska anslutningar som görs genom att vrida två eller flera kala kabeländarna tillsammans; Denna elektriska gemensamma kallas en skarvning. Tvinnad tråd leden är sedan isolerad från andra kablar och lederna genom att vrida en tråd mutter på slutet av leden.

Varför en jordledning är närvarande

En jordledning är en säkerhetsåtgärd för en elektrisk krets. En jordledning används för elektrisk ström från en armatur eller elektriska enhet, om det finns ett elektriskt fel. Om en jordad apparat inte fungerar, kommer den elektriska strömmen flödar genom jordledaren till elektrisk jord. Om jordledaren inte var närvarande, den elektriska enheten eller armatur kan förbli strömförande på grund av fel och denna fixtur eller enhet kan utgöra en chock eller fara.

Marken ledningar kan vara skarvas

Om du planerar att utvidga kretsen var en armatur är ansluten, kommer det att behöva skarva alla sladdar – inklusive en jordledning – för att skapa tillägget krets. Den svarta kabeln i kopplingsdosan armatur måste skarvas med svart tråd att utvidga kretsen; likaså de vita kablarna måste vara skarvas ihop, och marken kablarna måste vara skarvas med varandra också.