Kan du odlar tomater från hela tomater?

Kan du odlar tomater från hela tomater?

Fröna i en färsk tomat ser precis samma som frön i ett utsäde paket köpt från en trädgård leverans butik. Under rätt omständigheter, kan dessa frön växa till tomatplantor för nästa års trädgård. Så i sommar, innan du äter den sista färska tomaten från vinstocken, Tänk på att börja växter för din trädgård.

Hormon-hämmare

Fröna från tomater är redo att gro nästan innan tomaterna är mogna. Detta händer eftersom tomater är tropiska växter. i områden där det finns inget vinterväder, de skulle fortsätta att växa och bära frukt. Eftersom i dess naturliga miljö ingen extrem temperatur skulle döda den unga plantan, behöver frön inte en tid av dvala. Den enda hämmare är förekomsten av ett hormon i gel omger fröet. Ta bort detta, och fröet kommer vanligtvis gro under förhållanden som innehåller värme och fukt.

Fukten

Tomat frön behöver fukt för att gro.. Hålla dem insvept i en fuktig pappershandduk under en plast som täcker för att hålla fukten. Titta på fröna för ungefär en vecka, och du bör se rot skott växa fram. För trädgård plantor, plantera tomat frön i en lätt, frö-start mix.

Värme

Ge färsk tomat frön i samma temperatur som de skulle ha i sin ursprungliga miljö. Det är lätt i hemmet där den normala temperaturen varierar mellan 69 och 75 grader Fahrenheit. Håll plantorna inomhus tills utomhustemperaturen är på 70-talet och jord temperaturen är minst 65 grader Fahrenheit.

Ljus

Ge starkt ljus för nya plantor eftersom de behöver för att starta processen med photosynthesis snabbt efter groning. När de små bladen växa fram, behöver de starkt ljus som skulle finnas i tropikerna. Norra trädgårdsmästare kan behöva komplettera ljuset från ett soligt fönster med växa lampor, eftersom vinkeln på solen i början av våren orsakar ett mindre intensivt ljus.

Mark

Ge de grodda plantorna från färsk tomat ren mark från lika delar av fuktad torv, perlit och krukväxtjord. Insidan av en tomat är en steril miljö för utsäde, och du vill inte starta problem med en jord som kan vara förorenade med svampar sporer. När tomatplantor mognar, tål det den svampar och mikrobiell aktivitet på den typiska trädgården.