Kan du använda svarta soppåsar att täcka växter från kylan?

När iskalla temperaturer hotar anbud växter i din trädgård och du har inte möjlighet att flytta dem inomhus, kan som täcker dessa hindra frostskador. Beroende på hur kallt det blir och hur länge temperaturerna bo under fryspunkten, samt vilken typ av anläggning du försöker skydda, det kan finnas tillfällen när täcker ensam inte räcker.

Typer av omslag till användning

Använd aldrig plast av något slag, inklusive svart plast soppåsar, för att täcka växter, som plast bedriver kall till bladen och kommer att öka sannolikheten för skador på anläggningen. Gamla lakan, filtar, drop dukar och special frost protection filtar (kallas Reemay trasa eller flytande rad täcker) arbete bäst. Vara medveten om, men som även vinter-vikt flytande rad täcker bara skydda ner till cirka 22 grader Celsius. Kolla förpackningsetiketten.

Positionering täcker

Den som omfattar växter är inte att skydda bladen från de iskalla temperaturerna. I själva verket är punkten att hålla värmen kommer upp från marken som finns runt anläggningen. För att göra detta effektivt, placera locket som ett tält över anläggningen. Om detta är en växt som du täcker regelbundet på vintern, kan du bygga en ram runt det att stödja omslaget. Omslaget skall drapera helt över växten med utrymme för att säkra den på marken. Inte radbryter omslaget runt stammen.

När täcker räcker inte

Om prognosen för temperaturer under fryspunkten, kanske en cover inte tillräckliga, särskilt för frost-anbud träd som citrus. I det här fallet måste du ge extra värme. Med hjälp av Jul belysning under locket kommer att hjälpa, men se till att du använder gammalt ger gammaldags glödljus, som LED och mini-lampor inte bort tillräckligt mycket värme att göra någon skillnad. Om du inte har dessa typer av ljus som blir svårt att köpa, använda en droppe ljus med en 75-watts glödlampa, var noga med att inte placera den där den kan bränna den stam eller grenar.

Hålla växter hydratiserade

Växter kan överleva fryser bättre om de är väl vattnade innan en frysning händelse. Innan beläggning, Blötlägg växten grundligt om en hård frysa förutspås.

Ta bort skydd under dagen

Om den hårt fryser spås för mer än en natt i rad, ta bort skydd under dagen för sol uppvärmningen av jorden, och åter täcka sent på eftermiddagen.