Japanska fönsterbehandlingar

Japanska fönsterbehandlingar

Dekorera ditt hus med en japansk-inspirerade tema kan ta en helt ny känsla till ditt färgschema med inredning och design. Japanska fönsterbehandlingar hjälper skapa den atmosfär som du söker efter, med några varianter tillgängliga.

Bambu

Bambu är ett populärt val för fönsterbehandlingar på grund av dess neutral färg och det kräver lite underhåll. Å andra sidan, gör Bamboos lätta vikt det mindre hållbara än andra material.

Tatami

Tatami är en traditionell gräs-liknande som används i moderna japanska hushåll i en mängd olika sätt, inklusive fönster beläggningar. Vanligt det är installerat i en roll-up mode men kan också göras till en skärm att placera framför fönstret.

Shoji

Shoji skärmar är gjorda av rispapper och är ganska populärt i både amerikansk och japansk inredning. De kommer att sprida ljus, men med tanke på rispapper, de kommer inte att blockera ut alla ljus.

Noren

Noren är en traditionell dörr och fönster som täcker gjorda av tyg och dekorerad med bilder eller kanji. Japanska butiker placera dem i dörren för att ange de är öppna.

Den romerska Blind metoden

Hissgardiner, även om inte traditionellt japanska, ofta använda andra material som redan anges här. Namnet beskriver metoden uppfällbart där gardinen lyfts i stället för som anger ett europeiskt land. Tatami och bambu är båda anses lämpligt material att användas i den romerska blind metoden.