Insekter & buggar som äter trädgård grönsaker

Insekter & buggar som äter trädgård grönsaker

Precis som människor behöver insekter att äta. Tyvärr för hem trädgårdsmästare äta ett antal insekter vanliga trädgård grönsaker. Det finns två typer av insekter som äter grönsaker: de som i sin mogna foder på grönsaker som en primär källa till näring och de som lägger ägg i eller på grönsaker så att larven kan livnära sig på de växter en gång kläcktes. Bladlöss är bland de vanligaste vegetabiliska trädgård skadedjur.

Bladlöss

Bladlöss är till stor del urskillningslösa matare i köksträdgården och kan orsaka katastrofala skador. Insekterna utsöndrar en klibbig vätska som kallas honungsdagg som orsakar mögel växa på växter på vilka bladlöss foder. Bladlöss kan vara arter särskilda, som är fallet med sallad roten bladlöss, som lever av sallat rötterna, orsakar växter vissnar och dör. Insekterna ofta injicera gifter i växter och är kända för att bära sjukdomar som påverkar squash, gurka, pumpor, meloner, bönor, potatis, sallat, rödbetor, mangold och bok choy. Lady skalbaggar, nätvingar och bladbaggens flugor äter bladlöss, och vissa arter av parasitic Getingarna förstöra lägga ägg inuti dem bladlöss populationer.

Sockerbetor Armyworm

Sockerbetor armyworm är en Sydostasien skadegörare som anlände i Oregon omkring 1876 och nått Florida 1924. Insekten är hittade kust till kust i regioner som ligger längre söderut än Maryland. Sockerbetor armyworm lever på en mängd grönsaker, inklusive kål, broccoli, rödbetor, sparris, kikärtor, majs, aubergine, spenat, aubergine, tomat, potatis och sötpotatis, bland andra. Insekter, som förvandlas från underprissättning grön larv till beige nattfjärilar, förstöra bladverk och borrar in i centrera av grönsaker som sallad.

Spindel kvalster

Spinn är arachnid skadedjur som livnär sig på ett antal grönsaker, inklusive bönor och äggplantor. De trädgård skadedjur lägga ägg nära venerna i växter. Dessa ägg kläcks i efterföljande växtsäsongen och foder på anläggningen där de kläcks. Vuxen spindel kvalster lever flera säsonger, väntar ut vintern i sprickor i barken, under knoppar, eller mitt i trädgården skräp. Ett antal aggressiv mite arter, som Stethorus, även känd som spider mite jagare, kommer att ligga på spindel kvalster men inte växter.

Tomat Fruitworm

Tekniskt, tomater är frukt. Med tanke på deras förekomst i grönsaksodlingar i hela USA, bör trädgårdsmästare dock vara medveten om tomat fruitworm pest, som skövlar tomat grödor. Larv och unga fruitworm insekter livnär sig på tomater av tråkig hål i frukten. Efter att ha ätit genom anläggningens exteriör, fruitworm, borough in till centrum där de äter frukt och orsaka röta. Tomat fruitworms är naturligt resistenta mot ett antal bekämpningsmedel, men är ett naturligt byte till parasitic Getingarna, särskilt art i familjen Trichograma.