Infödda buskar i Maine

Genom att använda inhemska buskar för landskapsarkitektur projekt i Maine, ge du vilda djur en källa av mat samt omslaget från elementen. De infödda buskarna, anpassade redan till Maine vinterväder, ger ofta säsongsbetonade intresse med blommor, glänsande blad och bär, konstaterar University of Maine Cooperative Extension.

Amerikanska blåhägg

Våta områden, inklusive kärr och mossar, är där amerikanska blåhägg (Amelanchier canadensis) växer från Maine söder till Carolinas. Amerikanska blåhägg är en lövfällande buske som kan växa till 25 fot under ideala förhållanden--inklusive tillgång till full solsken hela dagen. Amerikanska blåhägg bladen gulnar Maines hösten. Den tidiga våren blommor ge ätliga bär. Barken är dekorativa värde, som Silver-grå. Amerikanska blåhägg sorter inkluderar Sprizam, en mer kompakt form som växer till 12 fot.

Lambkill

Rådjur föda de kvistar och blad av lambkill (Kalmia angustifolia) utan någon skadeverkningar men anläggningen är giftigt för djur såsom kor och får. Lambkill är en Maine buske som växer till endast 3 fot men det har en fin blomning effekt, utveckla tefat-formade blommor i klasar runt dess stjälkar i början av sommaren. Lambkill har blå-gröna blad som finns kvar på busken året runt. Du kan odla denna buske i skuggan, men tung skugga kommer att lämna det glesa. Hybriden kallas Kennebago äger blanka blad och mörkt rosa blommor.

Leatherwood

Grenarna av leatherwood buske (Dirca palustris) kommer att påminna om en Kandelaber, enligt Lady Bird Johnson Wildflower centrum. Leatherwood växer till 6 fot och är en infödd buske av inte bara Maine men också mycket i östra Nordamerika. De ljusgröna blad ändra gula på hösten. Leatherwood är lämplig för massa eller grupp plantering och som en buske för din naturaliserad områden. Alla delar av anläggningen, inklusive bark, är giftiga.

Hög Bush blåbär

Hög bush blåbär (Vaccinium corymbosum) är en "twiggy" buske med flera stammar, enligt University of Connecticut växt databasen. Hög bush blåbär växer till 12 fot, med den perfekta platsen för denna Maine inföding som en som är fuktiga, sura och i full sol till del skugga. Hög bush blåbär blommor i maj och den resulterande frukten kommer mognar till en svart-blå nyans inte senare än augusti. Frukten kommer inte undan hungriga djurlivet runt din trädgård och när det är borta har du fortfarande färgglad höst lövverk från denna buske att se fram emot.