Infödda buskar i Kentucky

Den stora majoriteten av Kentucky faller inom US Department of Agriculture plant härdighet zon 6. Gott om inhemska buskar, redan anpassat till odlingsförhållanden Kentucky, finns som landskapsplanering verktyg, med dessa buskar som ofta tillhandahåller både mat och husrum för lokala djurlivet, enligt den Tennessee Valley Authority. Buskar i olika storlekar, med olika funktioner, fungerar bra för landscapers i tillståndet Bluegrass.

Vintergröna buskar

Inkberry (Ilex glabra) är en Kentucky native bush som är vintergröna, växer mellan 4 och 8 fot hög. Inkberry är anslår för stiftelsen planteringar och trivs i fuktiga platser, rapporterar University of Connecticut växt databasen. Inkberry genererar nya tillväxt från sitt eget rotsystem, känd som suckering. Dess svarta frukter mognar i September. Mountain laurel (Kalmia latifolia) är en potentiellt stor vintergrön buske, med vissa växer till 15 fot. Det är en Kentucky native, producerar blommor i maj. Alla delar av mountain laurel är giftiga om du äter dem, varnar den Missouri botaniskaträdgården

Buskar för våta platser

Utnyttja träsket Ros (Rosa palustris) i Kentucky när marken är alltid fuktig. Den växer i Kentucky, träsk till höjder mellan 3 och 6 fötter. Ser att producera rosa blommor under juni och juli, särskilt när du placerar den i en full sol webbplats. Spicebush (Lindera benzoin) är lämplig för våta miljöer. Kentucky native bush har prålig gula blommor på våren och dess kvistar och bark avger en aromatisk doft. Spicebushs frukt är röd, och hösten bladverk är en brokig färg.

Buskar med bra höstfärg

Orange, rött, lila och gult är prålig höstfärger av bladen av stora fothergilla (Fothergilla stora), en infödd Kentucky som växer till 10 fot. Stora fothergilla motstår sjukdom, visar sig doftande, vita blommor i April, och arbeten i massa planteringar för båda dess blomning effekt och falla prakt. Plantera den i området där det kommer att få lite skugga på sommaren Kentucky. Smooth sumak (Rhus glabra), växer i merparten av Kentucky, vanligen i kolonier med exemplaren lika lång som 15 fot. Smooth sumak har enastående höstfärg. Det hjälper kontroll erosionen på banker och är ett bra val för gränser och kanterna av skogsområden.

Fågel-locka buskar

Grå hundkäx (Cornus amomum) saknar granna blommor av de flesta dogwood arter, men dess frukter är fågel magneter. Denna buske växer till 12 fot i Kentucky, med en affinitet för fuktiga platser. Använda det för att locka fåglar i blötare naturaliserad områden i din fastighet. Röd-orange bär som växer på possumhaw (Ilex decidua) inte bara vädja till fåglar, de kan locka i enstaka rådjur eller ens en opossum. Possumhaw är en form av lövfällande holly kan du skapa häckar med runt din areal. Det växer så liten som 7 fot eller till höjder omkring 15 fot.