Hur veta om ett hus behöver ett nytt tak

Hur veta om ett hus behöver ett nytt tak

Taken består av plywood omfattas av asfalt tak papper och bältros, metall eller plattor. Flera visuella ledtrådar kan indikera att ett tak har nått slutet av dess användbarhet. Det är bättre att vara proaktiv och ersätta ett tak när den visar tecken på slitage än att låta läckor dyra skada.

Instruktioner

•Look på utsidan av taket för saknade bältros eller plattor. Om bara en eller två bältros eller plattor saknas, kan de helt enkelt bytas. Men om du märker stora områden saknas bältros eller plattor, taket är redo för ersättning.

•Climb upp en stege och titta på den nedre kanten av bältros. Asfalt bältros bör vara rak, med ingen kurva i nedre kanten. Trä bältros bör ha inga vertikala sprickor eller chips längs den nedre kanten. Om dessa indikatorer är närvarande, börjar bältros misslyckas.

•Kontrollera marken runt basen av huset, speciellt efter ett kraftigt regn. Om du har asfalt bältros, sediment på bältros lossnar och faller av över tiden. Detta sediment visas som svarta och vita prickar på marken. Detta är ett tecken på att bältros är förbi deras bästa och behövs för ett nytt tak.

•Look på de övergripande raderna av taket för någon hängande områden. Hängande områden indikerar fel på takets plywood. Detta slapp orsakas oftast av fukt som ruttnar trä. Om du märker eventuella rinningar, har taket inspekteras. Det kan behöva bytas ut.

•Håll ett register över inre taket läcker. Alla läckor bör repareras så snart som möjligt. Om du märker upprepade läckage under hela året eller läckage i olika delar av huset, är hela taket förmodligen inte.