Hur veta om en Pool Pump har Gone Bad

Pool pump är en motor som ger konstant tryck genom att tillhandahålla sugeffekt genom skimmer, där vattnet filtreras och sedan ut genom poolens retur jet. Filtreras om pool pumpen inte fungerar korrekt, poolvattnet inte kan eller cirkuleras ordentligt, vilket kan leda till smutsiga och grumligt vatten. Lyckligtvis finns det flera varningstecken innan motorn bränna ut som kan hjälpa dig att avgöra om något är fel med pumpen. För mesta, kan du fortfarande använda de andra filterkomponenter genom att ansluta en ny motor.

Instruktioner

Undertecknande filter trycket. Det finns en mätare som ligger på sidan av filtret som mäter poolens vattentryck. Detta nummer ska vara konsekvent mellan 12 och 17 pounds av trycket per kvadrattum, eller psi. När trycket sjunker under 12 psi, det betyder inte nödvändigtvis att pumpen är dåligt.

•Back-tvätta filtret för att rengöra den av överflödigt smuts och skräp som kan sänka filter trycket i poolen. Genom att back-tvätta poolen, kan du eliminera filtret som en orsak till oro för lägre än normalt tryck. Lågt tryck är oftast det första tecknen på en dålig filterpump. Inaktivera filtret till back-tvätta, och vända release valve på botten av filtret. Dränera bort vattnet från avlastningsventil tills det blir klart, sedan stänga av. Pump handtaget tre gånger på filtret och starta om. Lägg inte till några jorden till filtret. Normalt du vill lägga till ny jord, men i syfte att övervaka trycket lägger till inte någon jord.

•Vrid filtret bort igen, och ren skimmer korgen, både att poolen och den lilla kapsel-typ delen av pumpen som är anslutet via en slang till poolen skummaren. Vrid pumpen kapseln som ser öppna. Vatten kommer att rusa ut från pumpen, men detta är normalt. Bara tömma korgen snabbt och ersätta toppen. Denna korg kan ibland bli igensatta från dammsuga poolen.

Undertecknande trycket igen efter back-tvätt, pumpa filtret och rengöring skimmer korgarna. Om trycket fortsätter att falla i mindre än ett par timmar, är det troligt pumpen inte fungerar korrekt. Det kan vara att du behöver rengöra eller smörja motorn. Ta den till en pool professionell utvärdera motorn om trycket fortsätter att minska. Pool trycket är tänkt för att hålla stadigt tills jorden i filtret blir smutsiga genom att samla en överdriven mängd smuts och skräp, som vanligtvis tar ungefär en vecka. Det är därför tillbaka-tvätt är avgörande för Poolunderhåll eftersom det återställer filter tryck. Men om trycket sjunker så snart det är tillbaka-tvättas, det är ett problem med motorn.