Hur utvärdera Steam moppar

Steam moppar är ett bra alternativ till vanliga moppar på grund av deras förmåga att sanera med het ånga. Detta dödar bakterier, eliminerar många allergener och ger en renare golv och förbättrad luftkvalitet i ditt hem. Steam moppar i olika storlekar och har många olika funktioner. Steam moppar är dyrare än vanliga moppar eller automatiska moppar med disponibel huvuden, så det är viktigt att veta vad du letar efter innan du köper.

Instruktioner

•Read sanitet informationen om moppen antingen på förpackningen eller från Internet forskning. Steam moppar sanera, men hur lång tid det tar beror på hur varm ånga blir. Vissa modeller ger omedelbar sanitet, medan andra modeller kräver hålla i moppen på plats i upp till 15 sekunder på området du vill sanera.

•Känn handtag comfort och längd på display modeller i butiken. Längden på handtaget på någon moppen gör stor skillnad i komfort vid användning. Många modeller kommer med justerbara handtag, men andra är i en fast position.

•Kontrollera storleken på vattenbehållaren. En större tank betyder mer vikt, men det innebär också mindre tid spenderas på påfyllning. En mindre vattentank innebär en ljusare mopp, men större rum behöver en större tank att slutföra jobbet utan att stanna.

•Look på steam mop specifikationerna att se om en cool down krävs mellan fyllningar. Om enheten har svalna före varje påfyllning, lägger detta arbetstid till din moppning.

•Measure sladd längd och kontrollera om det finns en inbyggd sladden innehavare. Längre sladdar kan du göra större rum mer effektivt, men att ha en plats att säkra sladden under arbetet är viktigt.

•Inköpt en ånga mopp med ett vridbart huvud för lättare rengöring runt möbler, i hörn och bakom toaletter. Kontrollera att moppen är smal nog att enkelt passa under möbler.

Tips & varningar

  • Köpa en ånga mopp från en återförsäljare eller webbplats som har en bra politik för återvändande. Ibland apparater bryta eller är felaktig från fabriken, så det är bra att veta du kan lämna tillbaka den om det finns ett problem.
  • Köp extra microfiber täcker när du köper en ånga mopp. Microfiber omslag blir smutsiga och behöver ändras. Att ha extra omslag å gör moppning effektivare.
  • Lite ånga moppar kommer med filter som behöver bytas minst var sjätte månad. Detta läggs till totalkostnaden för driften enheten och bör övervägas innan en ånga mopp val.