Hur tvål avskum Form?

Introduktion

Tvål avskum är samhällets fiende nummer ett när det gäller att hålla badrum rena. Denna kalk, fjällande lager av vit eller grå film ackumuleras över tiden och kan hittas någonstans att tvål möter vatten regelbundet. Om det mucking upp ditt badkar, dusch, blandare eller kök kakel, kan att veta fakta om tvålrester hjälpa dig att bekämpa problemet.

Vad är tvålrester?

Många människor antar att tvål avskum är helt enkelt tvålrester som samlats på en viss yta. Sanningen är att tvål avskum är faktiskt en blandning av tvål och mineraler i vattnet. Dessa mineraler ger tvålrester dess scaliness och gör det svårt att skrubba bort.

Vanliga mineraler som bidrar till tvål avskum inkluderar kalcium, magnesium och sulfater. Vatten med höga halter av dessa mineraler (kallas hårt vatten) producera större mängder tvål avskum. Många människor som stöter hårt vatten i sina hem installera en AVHÄRDARE.

Du har hårt vatten?

Att upptäcka oavsett ditt hem spelar värd till hårt vatten är ett lätt arbete. Enkelt uttryckt, om du har svårt att arbeta tvål och vatten till ett lödder, har du förmodligen hårt vatten. De täta tillämpningarna av svamp och badrummet renare till ditt badkar är en annan indikation.

Minimera tvålrester

Efter installerande en AVHÄRDARE, finns det andra sätt att begränsa tvålrester. Några tips är:

Använd flytande tvål: bar tvål innehåller talc, vilket underlättar bildningen av tvål avskum.Lägg till diskmedel till bad: en liten mängd flytande diskmedel i ett badkar hjälper hindrar bildandet av tvål avskum.Rengör regelbundet: en vecka badkar skuras kan inte minska frekvensen av ackumulation, men gör borttagning lättare.

Ta bort tvålrester

En ammoniak-baserade lösningen är ofta det bästa sättet att ta bort tvålrester. De flesta kommersiella rengöringsmedel för badrum som skryter tvål avskum borttagning fungerar också. För att bli av med tvål avskum, bara spraya städerskan på det drabbade området, låt är sitta i några minuter och sedan använda en svamp eller styv borst för att utplåna tvålrester. Se till att skölja området väl för tvål avskum spolas ner i avloppet.