Hur Tina en matarledningen till husbil

Hur Tina en matarledningen till husbil

Tyvärr för många husvagn ägare är huvudsakliga matarledningar i husbilar mer benägna att frysa än i andra typer av bostäder (på grund av stiftelsen skydda rören). Frysta rören kan vara ett allvarligt problem, och att veta hur man korrekt Tina en matarledningen är absolut nödvändigt för alla hem ägare-- och husvagn ägare särskilt. Om du äger en husbil, finns det några åtgärder du kan vidta om huvudsakliga matarledningen har fryst.

Instruktioner

•Stäng viktigaste vattenförsörjning ventilen innan du kontrollera brytskador i röret. När det gäller husbilar, är denna ventil oftast placerat under hemmet, bredvid den viktigaste vattenlinjen. Om det inte går att hitta ventilen, kolla ägande manualen för dess läge.

•Inspect röret och check för brytskador. Om det finns en paus, det måste repareras och stambanan bör hållas (du kommer oftast att använda en koppar koppling för reparationer). Om röret är fortfarande intakt, leta upp frysta området. Ofta ett frysta rör kommer Visa frost i det berörda området, eller blir det en liten bula där vattnet är fruset.

•Assuming röret är obruten, slå på vattnet igen och öppna alla kranar i huset. Att hålla vattentrycket på hjälper till att påskynda töa processen när vattnet börjar rinna.

•Använd värme till det drabbade området. Det finns flera sätt att tillämpa värme, men det viktigaste man bör alltid säkerhet. Använd aldrig en öppen eld och vara mycket försiktig när du använder elektriska apparater runt potentiellt brusten rör. Om du använder en hand torktumlare eller elektriska värmare, tillämpa värme till det drabbade området långsamt, start från kranen och arbeta bakåt, och se till att inte sätta några närliggande objekt på eld. Placera en cookie blad eller ett ark aluminiumfolie bakom luftflödet att avleda någon varmluft från utsatta ytor. En annan metod (säkrare men något messier) är att Linda handdukar runt området och hälla varmt vatten på handdukar. Fortsätta tillämpa värme till röret tills vattnet flödar igen.

Tips & varningar

  • Öppen eld som propan facklor bör aldrig användas Tina frysta pipa. Inte bara kan en öppen låga skada röret, men potentialen för orsakar en brand är alltför hög för att motivera deras användning.
  • Använd aldrig kokande vatten för att avblockera en pipa. Extrem värme skillnaden kan orsaka röret att brista. I stället använda varmt vatten och gå långsamt.