Hur till omsorg for sten-Look keramiska plattor golv

Sten-look keramiska plattor golv är vackra och, i många fall pågå längre än om de faktiskt var gjorda av sten. Men om du inte bryr dig ordentligt för din sten-look keramiska plattor golv, kan du sluta med irreparabla skador som inte kan rengöras helt oavsett hur länge du skrubba. Undvika detta genom att vidta förebyggande åtgärder varje gång du rengör ditt golv, och du kommer att kunna njuta av ditt vackra golv i år framöver.

Instruktioner

•Mix upp din rengöringsvätska. Fyll hinken med en gallon vatten och tillsätt 1/3 kopp av kakel och injekteringsbruk renare. Det kan vara lite mer eller lite mindre beroende på detaljen renare som du väljer. Blanda det tillsammans med moppen.

•MOP golv. Se till att du får upp alla fläckar och fläckar. Dessutom, som bäst som du kan med moppen, få rengöringsvätskan till injekteringsbruk områden också. När du är klar, ska de kaklade "sten" delarna av golvet vara helt ren.

•Torr från golvet med trasan. Detta förhindrar fotspår och spotting, och att du kan flytta tillsammans med din rengöring och vård.

•Använd tandborsten eller en skrubb borste för att skrubba golvet injekteringsbruk områdena. Ibland sten-look golv måste injekteringsbruk runt varje individuella keramiska "sten," medan andra gånger kan de har falska, något infällda injekteringsbruk områden att göra stenarna ser mindre än de faktiska plattorna. Du kommer att behöva skrubba båda typerna av injekteringsbruk eftersom dessa områden få smutsiga Hursomhelst eftersom de ligger lägre än kakel på golvet. När du arbetar, torr varje område som du är klar med trasan.

•Seal injekteringsbruk. Detta kommer att förhindra mögel från att växa i det och, i viss mån motverka smuts från samla in i de grouted områdena. Detta är mycket viktigt eftersom mögel i typ av injekteringsbruk vanligtvis används för denna typ av golv kan vara mycket svårt att ta bort. Det är bättre att undvika det helt. Använda aerosol injekteringsbruk sealer för att spraya en linje av tätningsmaterial över fogarna. Du kan behöva torka bort eventuellt överskott på omgivande plattor med din trasa.

Tips & varningar

  • Arbeta i ett väl ventilerat utrymme när du använder kemikalier.