Hur till omsorg for en Split träd

Is och storm skador på träd kan vara förödande. Du måste kunna triage träden och besluta vilka som kommer att återhämta sig och som inte kommer. Förlorade grenar eller brutna lemmar är vanligtvis survivable skador. Men beror det på vilken typ av träd och de villkor och behandling det kommer att komma inom en snar framtid. Split stammar är den svåraste skadan att behandla och oftast behöver en professionell arborist. Inte alla träd kan återhämta sig från skador som har utsatt mycket av kärnan, särskilt om kärnveden är öppen för sjukdomar och infektioner. Trädet kommer inte läka sprickan, men du kan skapa en stödstruktur för anläggningen.

Instruktioner

•Wrap stål kabel runt vinschen och säkra den. Wrap i andra änden runt trädet och slå på vinschen. I steg om, dra delar av trädet tillsammans. Var försiktig trädet inte spricka ytterligare. När snitten är tillsammans, binda upp och stänga av vinschen.

•Använd borren och lite för att göra ett hål i varje sida av trädet för stängerna. Köra stavar genom båda bitar av träd och säkra med bultarna. Upprepa om trädet är stor. Detta kan verka drastiskt, men ett hål är lättare att återhämta sig från än spliten.

•Ø två mer hål i ett högre läge, 2 till 3 fot upp, för lag skruvarna. Gänga skruvarna genom virket i trädet men lämna 1/4 tum utanför trä. Linda stål kabeln runt den 1/4 tum av metall och tätt skruva lag för att hålla kabeln. Kabeln kommer att förstärka stavarna och hjälpa hålla grenen av trädet tillsammans. Kabeln bör vara på plats för livet av trädet, men det kan behöva justeras när trädet växer.

•Prune några av den överskjutande vikten av trädet. Du vill inte göra en drastisk beskärning, som detta kommer att betona trädet, men om det finns lemmar som kan gå, gör det nu och spara trädet från att hålla vikten. Medan du är på det, rensa upp andra skador.

•Var alltför väl hand om ditt träd. Det behöver extra vatten medan den återhämtar sig. Gödsla i 2 till 3 veckor med ett allrengöringsmedel gödsel. Följ instruktionerna på gödselmedlet. Trädet behöver babying för minst ett år. Titta på sårområdet för svamp aktivitet och blad och bark för tecken på sjukdom som vissning och missfärgning.