Hur till omsorg for en skära orkidé

Familjen Orchidaceae innehåller över 20 000 arter av exotiska utseende Enhjärtbladiga-blommande växter som är kända av kollektiva gemensamma namn "orkidé." Med tjocka, glänsande blad och långvarig blommor, orkidéer göra utmärkta snittblommor som är lika vackra på egen hand eller som en del av en mycket större arrangemang. Med några enkla, sunt förnuft sjukvård, förlänga livslängden på din skära orkidé och hålla det ser sitt bästa så länge som möjligt.

Instruktioner

•Combine 1 pint citron-lime läsk med 1/2 tsk av hushålls blekmedel och 1 pint av varmt vatten för att skapa hemgjorda blommor konserveringsmedel för att förlänga livet på din skära orkidéer. Häll blandningen i en ren vas; vätskan bör vara ungefär hälften så djupt som längden på orkidé stammen. Lagra alla överskott blommor konserveringsmedel i rumstemperatur.

•Håll skär slutet av orkidén under varma, försiktigt rinnande vatten. Slipas och steriliseras sekatörer att slipa orkidé stammen i 45 graders vinkel. Placera snittet orkidén i beredda vasen omedelbart.

•Skydda din skära orkidé från direkt solljus och alltför varma temperaturer att förhindra att blommorna åldrande för snabbt. Placera vasen på en sval plats som är minst 6 fot från luftkonditioneringar, värmare, utkast, TV-apparater eller datorer.

•Kontrollera vätskenivån i vasen dagligen. djupet av vätskan bör vara halva längden av den orkidé stam. Lägga till fler blommor konserveringsmedel, att hålla halva stammen under vatten. Ersätta det flytande blommor konserveringsmedlet i vasen omedelbart om det blir grumligt.