Hur till omsorg for en orkidé när Blom blekna

Hur till omsorg for en orkidé när Blom blekna

En orkidé med bleka Blom måste vårdas på ett mycket specifikt sätt att säkerställa ytterligare blommande. Det är sällsynt att en växt blomma två gånger under en växtsäsong, men med rätt skötsel och beskärning, är det möjligt. Om du bryr dig om din orkidé korrekt när blommar har bleknat, kan du kontrollera ytterligare blommar för följande odlingssäsong eller kanske till och med året runt.

Instruktioner

•Ta bort stammen en gång en blekning Blom kvar på slutet så att växten kan sätta sin energi till att producera en annan blommande stam. Skär av stjälken med en blomma på ca 1/2 tum från basen av växten och låt det torka på egen hand. Försök inte att ta bort den gamla stammen, eftersom detta kan skada växternas rötter och/eller återstående stammen.

•Exponera din orkidé till en temperaturskillnad på minst 10 grader mellan dag och natt temperaturer. Orkidéer behöver denna temperaturskillnad att inleda blomma produktion. Om ditt hushåll temperaturen håller sig relativt konstant, placera din orkidé nära ett knäckt fönster eller under en fläkt på kvällarna att öka luftcirkulationen och kyla ner.

•Fertilize din orkidé med hjälp av en svag orkidé gödsling lösning. Regelbunden gödsling ökar chanserna för att din anläggning kommer att blomma igen. Det är högst osannolikt att en hushåll orkidé kommer blomma utan extra gödningsmedel eller berikad jord. Orkidéer bör befruktas två till tre gånger per månad under sommarmånaderna och en till två gånger per månad under vintermånaderna.

Undertecknande mängden ljus din orkidé mottar. Växterna kommer att producera mörk rödaktig pigmentering på bladen om de får för mycket ljus, och bladen blir diskett om anläggningen inte får tillräckligt med ljus. Idealiskt, lämnar att är ljusgrön till färgen visar anläggningen tar emot tillräckligt ljus och optimala förutsättningar att producera blommor.