Hur till omsorg for en mexikansk salvia buske

Hur till omsorg for en mexikansk salvia buske

Mexikanska salvia är en inhemska växt i Mexiko och Centralamerika. Även känd som velvet salvia och sitt botaniska namn, Salvia leucantha, grågröna bladen lägga till mjuk konsistens trädgårdar i USDA härdighet zoner 7 till 11. Tenderar att vatten behoven av en mexikansk salvia bush när det är unga att etablera det som en långlivad perenn växt. Denna prydnadsväxt lockar fjärilar och när dess lila och vita blommor är i full blom, det också lockar kolibrier.

Instruktioner

•Plant den mexikanska salvia bushen i väldränerad jord på en plats som tar emot fullt solljus eller eftermiddagen halvskugga. Lägg kompost i hålet när du ställa växten i marken.

•Water anläggningen två gånger per vecka under växtsäsongen av de två första åren. Vatten under torra väder trollformler på vintern att hålla rötterna fuktiga. När anläggningen är etablerade, med sitt tredje år, vatten en gång i veckan eller oftare när vädret är varmt och torrt.

•Spread ett tjockt lager kompost runt den mexikanska salvia bush för att behålla fukten i marken och minska ogräs. Dra och ta bort all ogräs som kan uppstå och fylla på det kompostmaterial lagret minst en gång om året.

•Fertilize mexikanska salvia växer i sand, klippor eller lerjord under våren, med ett lager kompost spridda över hela plantans bas. Tillämpa all-purpose utomhus växtnäring, blandat enligt tillverkarens etikett instruktioner, sommaren som anläggningen börjar bud.

•Prune Mexican sage under våren att uppmuntra yvig tillväxt. Skär den översta tredje bort alla stjälkar innan de når en höjd av 2 fot, med skarpa trädgård sekatörer.

•Kapa busken tillbaka i sent falla. Shear stjälkar på marknivå med sekatörer. Tillämpa kompost runt anläggningen för att skydda den från eventuella dåligt väder.