Hur till omsorg for en Marginata kandelabrar

Marginata ingår i växtfamiljen Dracaena och kallas ibland en "marginata Kandelaber" eftersom dess naturliga form liknar en Kandelaber. Dracaena marginata är en tropisk palm-liknande växt med många långa, vedartade stjälkar, eller "käppar," som kan växa från 2 till 20 fot lång. Marginata har mörkt gröna blad med mörkt röda marginaler runt sina yttre kanter. Dracaena marginatas är lätta att odla och vårda, vilket gör dem populära krukväxter som kan lägga lite av tropisk känsla till en inomhus miljö.

Instruktioner

•Plant din Dracaena marginata i ljusa, indirekt solljus utomhus om du bor i ett semi-tropiskt eller tropiska klimat eller inomhus i en planter pott. När plantera marginata i en kruka, måste du markera en planter pott som har tillräcklig dräneringshål i botten och fyll potten med ett allrengöringsmedel, väl dränerande kommersiella planteringsjord mix. Placera krukan i en dränering maträtt.

•Förvara din marginata miljö på ca 75 grader Fahrenheit. Om du har en marginata planteras utomhus, skydda den när frost hotar genom att täcka den med en plåt.

•Water din Dracaena marginata en gång var en eller två veckor, när jorden torkar ut. Vatten i jorden för att fukta det grundligt och se till att överflödigt vatten rinner.

•Feed din marginata en flytande växt gödselmedel vid halv normal dosering en gång varje månad eller två. Sätt in långsam frisättning gödselmedel pellets i jorden runt marginata vilande under vintern. Följ anvisningarna på paketet för doseringsanvisningar.

•Kapa tillbaka den marginata käppar till den höjd du önskar med rena, skarpa sekatörer. Beskära bort den nya tillväxten i centrera av växten om du är nöjd med den marginata höjd.

Tips & varningar

  • Om din marginata har dvärgväxta ny tillväxt, är blek och har brun spets, illaluktande och ruttnande stjälkar, du övervattning det. Ta bort den ruttnande stjälkar och skära ned på vattning. Om din marginata har skrynkliga stjälkar, hängande huvuden och gulnade lägre blad, du under vattnas det.
  • Undvik att vattna din Dracaena marginata med kranvatten om du har city vatten, eftersom detta ofta innehåller fluor. Marginatas tål inte fluor väl och deras blad tips blir gult. Vatten din marginata med destillerat eller fluor-fritt vatten istället.
  • Låt inte din marginata att sitta i en dränering skål full av vatten, eftersom detta kan orsaka rotröta. Töm dränering skålen utan dröjsmål när den fylls med vatten.