Hur till omsorg for en kokosnöt orkidé

Maxillaria tenuifolia, eller kokos orkidé, producerar små blommor på taggiga blad och ärligt talat ser inte alls ut en kokosnöt. Dock en vädra i luften runt en färsk kokos orkidé och det råder ingen tvekan om hur det fick sitt namn. Med hög fukt tolerans och en doft som gör att du tror att du har kommit på en tropisk ö, kan kokos orkidén lysa upp alla hem eller trädgård, så länge du vårda den korrekt.

Instruktioner

•Välj ett område av din trädgård som tar emot indirekt, ljusa solljus. Detta kan omfatta ett område i ditt hem som överhängande träd eller delvis skuggas av själva huset. Värme från direkt solljus kan bränna bladen.

•Till jorden i din utsedda plantering område till ett djup av 8 till 10 inches. Medan du till, lägga till en del av vitmossan, sand, kompost, stallgödsel eller andra organiska ändringsförslag att öka dränering. Blanda i ändringsförslag som du odla.

•Plant orchid (eller dess frön) på våren efter markens temperatur har nått 50 grader Fahrenheit. Begrava roten av växten ½ till 1 tum under ytan eller plantera frön ¼ tum under jorden.

•Water plantering området noggrant med varmt, filtrerat vatten, tills jorden är jämnt fuktig men inte blöt. Efter den inledande vattning, vatten igen när toppen 1 till 1 ½ inches av jord blir torkar. Alltid vatten för att fukta, inte blöt.

•Fertilize din kokos orkidé med orkidé-specifik, vattenlösliga gödningsmedel varannan vecka. I allmänhet måste du lösa upp ¼ till ½ tsk gödselmedel i 1 gallon varmt vatten och vattna blommorna. Instruktionerna för en viss produkt för detaljer.

•Kontrollera din orkidé varje vecka (eller varje gång du vatten) för tecken på mealybugs, skala eller spinn. Om du hittar några buggar, behandla med en orkidé-säkra bekämpningsmedel spray. Se till att du päls varje blad och stjälkar noggrant ta bort alla buggar.

Tips & varningar

  • Om du väljer att växa en kokosnöt orkidé inomhus i kruka, använda en plantering pott som har ett dräneringshål undvikande roten överflödigt vatten. Var noga med att använda väl dränerande marken eller lägga till jord ändringsförslag.
  • Kontrollera din orkidé noggrant innan plantering för att se till att det finns inga buggar finns kvar. Om du hittar en infestation när som helst, rådgöra med en expert på en trädgård center eller extension service för hjälp med att identifiera och behandla din specifika problem.
  • Kokos orkidéer växer bäst i temperaturer mellan 50 och 75 grader Fahrenheit.