Hur till omsorg for Daylillies

Hur till omsorg for Daylillies

Dagliljor är lätta att ta hand om och lägga till färg och stil i din gård eller trädgård. När de kommer att växa i år med minimal omsorg, naturalisering till ett större område år efter år, vilket gör dem idealiska i gränser, på baksidan av trädgårdar eller på sluttningar. Med en liten rutinmässig vård, och division varje få år, kommer att dagliljor frodas i nästan något område.

Instruktioner

•Välj ett område i din trädgård som får full sol 6 till 8 timmar om dagen. Även om dagliljor kommer att växa i en mer skuggiga plats, är full sol att föredra.

•Plant nya dagliljor på våren eller hösten för bästa resultat. Arbeta kompost i jorden att förbättra strukturen och uppmuntra bra dränering. Plantera lökar med kronan en tum under ytan av jorden. Utrymme 1 ½ till 2 fot ifrån varandra i grupper om tre eller fler för att skapa en dramatisk display.

•Water nyligen planterade liljor grundligt och hålla jorden fuktig tills de är helt etablerade. Vattning under den första månaden eller två rekommenderas. Om dagliljor är torka och kräver inte ytterligare vattning om inte vädret är extremt varma och torra, men kommer att gynnas av vattning under blommande säsongen.

•Mulch i fjädra med 2 till 3 inches av kompost. Tillämpa gödningsmedel låg i kväve strax före blomning för att främja hälsosam blommar. Hög-kväve gödselmedel uppmuntra tillväxten av lummiga gröna blad men kan offra blommar.

•Deadhead tillbringade blomningar att uppmuntra anläggningen att producera mer blommar. Ta bort blommar innan de går till utsäde tricks växten att tro att det inte har producerat utsäde och signalerar att rebloom.

•När blommande har upphört, tillåta bladverk att fortsätta att växa. Detta ger mat för att bygga starka lampor för nästa års växter. Skär döda och döende blad tillbaka till marken på hösten.

•Divide dagliljor när de har blivit överfulla och blommar minska. Gräva med en trädgård gaffel och lyft lökarna från marken. Separat i avsnitt genom att dra lökarna apart i fan-liknande sektioner med blad bifogas. Återplantera i liknande jord och ljus.