Hur till Check en transformator

Hur till Check en transformator

Oavsett om du kontrollerar en transformator för en Ringklocka eller din central luftkonditionering, är konceptet detsamma. Du vet säkert nu om din transformator fungerar eller inte.

Instruktioner

•Först måste du få ut din test mätare, och använda den för 120 (240 i vissa fall, du måste veta vilken spänning du har) volt AC. Transformatorn kan delas in i två delar. matningsspänningen eller hög spänning och den sekundära eller låg spänningen. Det första vi måste bestämma är, får vi rätt spänning? Leverans spänning ledningarna kommer från transformatorn kan vara många färger, den vanligaste för en 120 volt ac transformator Matningsspänning är svart och vitt. Svart att vara het tråd och den vita att vara neutral gemensam tråd. Först den svarta kabeln på din voltmeter och bly inuti wire nötter av den svarta kabeln av transformator, plats Mönja test mätaren inne tråd muttern av vit tråd från transformatorn. Du bör läsa 120 volt ac på mätaren. om inte placera den röda ledaren till marken tråd, om spänning finns nu då du har en dålig gemensam tråd. Om ingen spänning finns i eter fall du har en dålig brytare eller spänning har blivit avbruten någonstans på vägen och behöver repareras. Om spänning finns sedan du har spänning och gå nu till steg två.

• Nu vi måste kontrollera förekomsten av våra sekundära låg spänning. sekundärspänning ledningarna är i andra änden av transformator som den primära du kollade bara. Färgerna här kan också variera, för det mesta de är röda och blå, men kan vara en annan färg. Ange din mätare till 24 v AC, och placera Blymönja av din mätare i wire nötter av den röda sladden och svart bly i wire nötter av den andra kabeln för färg, om 24 volt finns din transformator är okej. Byt ut transformatorn om 24 volt (eller vad någonsin märkspänning din transformator är) inte är närvarande. var noga med att stänga av strömmen på brytaren innan du byter transformatorn.

•Om wire nötter används inte på din transformator, då har du förmodligen kablarna anslutna med spade connecters. I vilket fall kommer du kontrollera spänning rätt på transformatorn.

Tips & varningar

  • alltid vara noga när kontroll av spänning
  • om ni blev nervös om att kontrollera ett live laddar för spänning, bör du söka hjälp av en professionell
  • vara att noga inte röra leder mätaren tillsammans när du kontrollerar spänning