Hur till Check en kläder torktumlare utlopp

Hur till Check en kläder torktumlare utlopp

Om du har en torktumlare som oväntat avslutas drift eller ger inte rätt nivå av värme du behöver för torkning, är det troligt att du har ett problem med spänning torktumlaren tar emot från dess utlopp. Göra en spänning test på 220-volts eluttaget att avgöra om detta är orsaken till dina problem. Detta kan också vara ett användbart test att göra innan du kopplar in en ny torktumlare. Gör testet kan själv spara tid och kostnader för ringer en reparation person.

Instruktioner

•Kontrollera kretsbrytaren för torktumlaren; 220-volts effektbrytare kan identifieras eftersom de består av två poler--ser ut som två enda effektbrytare kopplas samman. Om effektbrytaren är i läge "Av", vända det till "På."

•Vrid makt slå på din multimeter på "On". Vända den multimeter selector ratten på framsidan till sidan märkt "AC" och lägga den på 220 – 240 V AC position.

•Sätt testaren leder av din multimeter i multimeter. Red lead går in i den rödfärgade positiv input. Svart bly går in i svart-färgade negativ input.

•Sätt en testet leda till var och en av de två "heta" platser av din torktumlare utlopp. När du testar en tre stift utlopp, finns dessa två lutande platser. När du testar en fyra stift utlopp, testa de två vertikala kortplatserna på ytterkanten av utlopp. Din multimeter bör ge en läsning i intervallet 220 till 240 volt.

•Sätt röda testet leda in i den heta slot och svart bly i icke-hot eller neutral kortplatsen. Med både tre och fyra stift försäljningsställen är den neutrala slot den L-formade slot. Den resulterande spänningen behandlingen bör vara i intervallet 110 till 120 - volts. Nu sätta röda test ledningen för den andra heta kortplatsen och svart bly på neutral plats. Den resulterande spänningen behandlingen bör vara i intervallet 110 till 120 - volts.

Tips & varningar

  • Var försiktig när testning, och rör inte testsladdarna exponerade ändar.