Hur till återvinna köldmedium från en VVS-System

Hur till återvinna köldmedium från en VVS-System

Regelbundet underhåll av VVS-system ser till att det fungerar korrekt. Dock behöver helst ditt system är mottagliga för utomhus för reparationer eller service, du ta bort något köldmedium från delen av systemet som är under reparation eller service. Processen för att återställa köldmedium kallas även pumpa. Tillverkare erbjuder exakta instruktioner för att pumpa ner olika modeller, men en kort förklaring av vapor-återställningsprocessen kan öka förståelsen för de grundläggande stegen.

Instruktioner

•Identify vilken typ av köldmedium används i din VVS-system. Avgöra hur mycket köldmedium i ditt system eller del av systemet som du arbetar. När återanvända köldmedium, använda en tank som innehåller samma typ av köldmedium att förhindra att blanda olika typer.

•Inköpt eller hyra en refrigerant återhämtning maskin som inkluderar anslutningar, kontroll, tryckmätare, en kompressor, motor och kylare. Tryckmätare övervaka trycket i köldmediet tanken och din graden av framsteg under indrivningsförfarandet.

Bekanta dig med utrustningen och identifiera portar för återvinning som är baserade på dina VVS-system pumpa ner instruktioner.

•Välj slangar som minska köldmedium friktion flödet och underlätta snabb återhämtning. Användning 3/8-tums linjer för ingång till köldmedium återhämtning maskinen och så kort en slang som möjligt.

•Ta bort Schrader ventil och core depressors innan återställningsprocessen med en skiftnyckel. Inspektera O-ringar i varje ände av slangarna för att säkerställa korrekt tätning.

•Sätt en slang i båda ändarna av återhämtning maskinen på trycksidan. Anslut andra änden av slangen till tank flytande port cylindern du använder att återställa köldmedium.

•Anslut en slang från botten service port av VVS-system till laddning porten av Samlingsröret. Anslut en annan slang från den lägre sidan av grenröret till sugning sidan av köldmedium återhämtning maskin eller utrustning.

Slangen i mitten av röret ansluts till en partiklar eller torrare filter. Torrare filtret förhindrar gunk från att komma in i recovery-maskin. Slangen fäster vid den flytande hamnen på återhämtning cylindern.

•Anslut en slang från din tank vapor port till en mätare på grenröret så du kan kolla tanktrycket.

•Stäng ventilerna på grenröret. Öppna de vätska och ånga ventilerna av cylindern eller tank. Slå på maskinen för att starta återställningsprocessen. Undertryck bör hålla stadigt på 2 till 5 pounds tryck.

•Använd köldmedium återhämtning maskinen tills mätaren på grenröret visar ånga vakuum. Aktivera maskinen av, stänga ventilerna grenröret och intag hamn.

•Titta på övertryck, som nu bör läsa under noll. Om inte, upprepa processen.

•Flip växeln på köldmedium återhämtning maskinen att rensa. Följ anvisningarna som erbjuds av HVAC systemtillverkare enligt modell och storlek.

•Komplett processen genom att stänga ventilen på återhämtning tanken. Koppla dina slangar och returnera ventiler och mössor på plats på VVS enheten.