Hur tar man bort Pine nål fläckar på stämplad betong

Stämplad betong används för uteplatser, gångbanor och även interiör golv som ett ekonomiskt och hållbart alternativ till sten och kakel. Stämplad betong är ofta färgad med färgämnen och slutade med tätningsmedel och polska. Barr som faller på en stämplad betongytan är sura och lämna en brun eller rost-färgade fläcken som de bryter ner. Sopa dem från ytan ofta kommer att förhindra framtida fläckar. För att ta bort fläckar, börja med en mild tvållösning, och framsteg till starkare rengöringsmedel.

Instruktioner

•Sweep alla barr och skräp utanför stämplad betong.

•Wash ytan med en power bricka på låg eller en slang med en sprayanordning. Vattentrycket kan vara tillräckligt för att ta bort fläckar.

•Mix diskmedel med 1 gallon varmt vatten i en hink. Skrubba fläckar med en scrub pensel, eller Häll över lösningen direkt på betongen och sprida den med en gräsmatta kvast. Skölj med rent vatten.

•Mix trinatriumfosfat med 1 gallon varmt vatten, och tillämpa det som tidigare riktat. Om fläcken fortfarande är, blanda ammoniak med 1 gallon varmvatten och tillämpa den.

Tips & varningar

  • Undvik sura rengöringsmedel, såsom vinäger, för att ta bort pine nål fläckar. Eftersom fläckarna är sura, alkaliska rengöringsmedel såsom trinatriumfosfat arbete bättre på att neutralisera dessa.