Hur tar man bort fläckar på keramiska plattor golv

Hur tar man bort fläckar på keramiska plattor golv

Eftersom keramiska är en porös Ämne, fläckar kan lätt uppstå på keramiska plattor golv. Dessa fläckar uppstå på grund av spill och fukt, som från en dusch, eller beredning av livsmedel. Det finns några produkter som keramiska plattor fläckar, allt från standard husgeråd till sura rengöringsmedel som kräver noggrann utförande. Medan vissa fläckar kan lätt tas bort, andra får ta mer tid och ansträngning, men alla kan lösas av husägare med minimal kostnad och erfarenhet.

Instruktioner

•Pour en fjärdedel av en kopp milt rengöringsmedel i en gallon vatten och blanda väl. Använd en svamp för att suga upp blandningen och skrubba drabbade brickor med den. Buff brickor torrt med en handduk tills keramiska lyser igen. Du kan ersätta ättika för tvättmedel om det behövs. Vinäger innehåller syra, så det är viktigt att du först mätta kakel med vanligt vatten innan skurning med vinäger. Dessa blandningar är för Lättklinker som har varit glaserade. Gå vidare till nästa steg om fläcken är kvar i fogarna.

•Scrub fogarna med en mjuk tandborste och någon av blandningarna skapade i föregående steg. Om fläckarna inte kommer ur injekteringsbruk, ta bort det drabbade injekteringsbruket med en kniv eller ett rakblad. Ta injekteringsbruk till din lokala hem leverans butik och be dem att matcha det för dig. Köp nog av matchande injekteringsbruk för att fylla på det område som du tog bort.

•Skapa en sulfamic syra eller fosforsyra blandning för oglaserade plattor. Dessa produkter finns tillgängliga online från företag som golv levererar butiken och anpassad Building Products, och kan också hittas på maskinvara eller hem förbättring butiker. Blanda ett pund syra kristaller med fem gallon kallt vatten. Gör inte använda varmt eller hett vatten, eftersom det kan orsaka en över koncentrationen av syran. Skapa en blandning i en tjock plast hink lämplig att hålla kemikalier.

•Soak det färgade området med rent, svalt vatten. Doppa en scrub pensel i blandningen och skrubba blöt plattorna. Använd skyddshandskar för att se till att du inte får en acid burn.

•Skölj rengjorda plattorna med vanligt vatten efter skura bort fläckarna. Suga upp överflödigt vatten med papper eller trasa handdukar, och sedan kasta dem bort. Skölj alla din rengöring redskap flera gånger för att säkerställa borttagande av syran.