Hur tar man bort fläckar för uppsättningen i lera

Hur tar man bort fläckar för uppsättningen i lera

Lera fläckar är en av de mest utmanande tvätt problem, särskilt röd leran. Dessa fläckar är alltför vanligt på sport uniformer, trädgårdsarbete kläder och barnkläder. Problemet förvärras om fläcken har in. Dock med mycket arbete och rätt kombination av hushåll rengöringsprodukter kan du har tagit bort lera fläcken.

Instruktioner

• Fyll en skål med en fjärdedel kopp florsocker diskmaskin tvål och lägga i små mängder vatten tills den bildar en tjock pasta. Använd mer eller mindre tvål beroende på hur stor som lera fläcken är.

•Spread en handduk på ett plant underlag, till exempel upp i tvättmaskin och lay lera färgade objekt ovanpå den. Gälla hela fläcken pulveriserad tvål blandningen med en sked. Sprida ut tills pastan helt täcker lera och fläcken är inte längre synlig.

•Tillåt objektet att sitta över natten och sedan fylla tvättmaskinen med kallt vatten. Lägga till mängden tvättmedel som anges för den minsta lasten. Placera färgade objektet i tvättmaskinen och lägga standard blekmedel eller färg-safe blekmedel enligt instruktionerna som flaskan. Låt tvättmaskinen att slutföra tvättcykeln.

•Ta bort objektet och undersöka den för att se om fläcken är borta. Om fläcken är borta, torka den i torktumlaren eller låt den torka. Om någon av fläcken kvar, upprepa processen eller Blötlägg plats i tvättsprit och tvätta igen.

Tips & varningar

  • Om du inte har pulveriserat diskmaskin tvål, kan du använda ett tjockt lager av flytande diskmedel istället.